Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Cilj Budućnosti Bemax plasman na finalni turnir

| Postavio/la: Bojan Šuković

Cilj Budućnosti Bemax plasman na finalni turnir

Cilj košarkašica Budućnost Bemaksa u novoj sezoni je plasman na finalni turnir regionalne WABA lige i odbrana oba domaća trofeja, kazao je trener podgoričkih košarkašica Vladan Radović.

On je na kormilu trofejnog podgoričkog kluba zamijenio Gorana Boškovića.

Radović je kazao da ambicije u novoj sezoni, sa novim stručnim štabom i podmlađenim timom, ostaju iste.

"Želimo da pojačamo angažovanje mlađih igračica, ne samo na utakmicama već i na treninzima. Cilj mi je da uklučimo domaće mlađe igračice, kroz trening, da na njima napreduju i zasluže šansu na utakmicama. Mlade igračice moraju se adaptirati na veliki rad i činjenicu da ukoliko žele da napreduju moraju provesti mnogo vremena u sali i uložiti mnogo napora", rekao je Radović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da mu je cilj da na kraju sezone svi, uključujući stručni štab i ekipu, budu bolji.

"Imamo problema sa povredama – Patricija Bura se još nije oporavila od povrede, dok je Violeta Lazarević već 20 dana van treninga. To nas je dosta poremetila, jer se radi o igračicama na poziciji pet", rekao je Radović.

On je najavio da će Budućnost Bemaks u pripremnom periodu odigrati pet prijateljskih utakmica sa ekipama sličnim ili kvalitetnijom od sebe.

"Ključ je da budemo cjelina, da napredujemo, da se borimo jedni za druge i uradimo sve da na kraju sezone budemo svi bolji", rekao je Radović.

Budućnost će u pripremnom periodu igrati sa Vrbasom (16. sepotembra), novosadskim ekipama Akademija (17. septembra) i 021 (18. septembar), kineskim Šangajem (20. septembar) i beogradskom ekipom Radivoj Korać (21. septembar).

Generalna proba biće duel sa Raguzom 25. septembra.

Sezona u WABA ligi počeće 2. ili 3. oktobra duelom sa Celjem.

WABA ligu igraće deset ekipa, po dvokružnom sistemu i finalnim turnirom.

Kapiten Nikolina Babić kazala je da je ekipa dosta izmjenjena i podmlađena u odnosu na prošlu sezonu.

„Ekipa je dosta podmlađena. Mlađe djevojke i pojačanja koja su stigla iz Crvene zvezde, su borbene, željne rada, spremne za rad i dokazivanje. To odgovara i nama, motivišu nas da i mi zapnemo i budemo još bolje. Cilj je jasan, plasman na finalni turnir, a potom i borba za prvo mjesto“, kazala je Babić.

Doskorašnja kapitenka Crvene zvezde, Aleksandra Katanić kazala je da joj se sviđa atmosfera u ekipi i uslovi u klubu.

„Sala je sjajna, treneri i stručni štab takođe. Sve djevojke su nas prihvatile super, mlađe su i razumijemo se u igri i načinu igre. Igra će biti slična kao i u Crvenoj zvezdi, brza i agresivna. Vjerujem da će to i donijeti rezultat“, kazala je Katanić.

Njena doskorašnja saigračica u Crvenoj zvezdi, Mina Đorđević kazala je da je Budućnost klub u kojem se dobro radi.

„Sa novom dvoranom stvorili su sve uslove za rad. Tek poslije pripremnih utakmica vidjećemo gdje smo. Imaćemo dovoljno vremena da ispravimo greške i u sezonu uđemo kako treba“, kazala je Đorđević.

Ostavi komentar

0/300