11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zvezda tužila ABA ligu

Košarka

Comments 0

Zvezda tužila ABA ligu

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Košarkaški klub Crvena zvezda podnio je Trgovačkom sudu u Zagrebu tužbu kojom zahtijeva poništavanje odluka Skupštine ABA lige, koje su u suprotnosti sa osnivačkim aktima regionalnog takmičenja.

“Cilj tužbe i namjera KK Crvena zvezda mts nije da ABA liga j.t.d. prestane da postoji, već da se otklone ništavne i nezakonite odluke, a da ABA liga uskladi svoje poslovanje i odluke u skladu sa zaključenim Društvenim ugovorom – odnosno osnivačkim aktom i Zakonom o trgovačkim društvima Republike Hrvatske.

Košarkaški klub Crvena zvezda i njeni predstavnici su od 2015. godine na svim sjednicama skupštine i predsjedništva ABA lige konstantno insistirali na uređenju i usklađivanju rada ABA lige sa Društvenim ugovorom i odredbama Zakona o trgovačkim društvima i permanentno dobijali uvjeravanja da će se ti postupci pokrenuti i sprovesti u skladu sa pozitivnim propisima, ali do dana podnošenja tužbe to nije urađeno

Košarkaški klub Crvena zvezda kao savjesna i zakonita strana ne može dati podršku ništavim i nezakonitim odlukama ABA lige i bio je prinuđen da pokrene tužbu, koja je u interesu svih članova ABA lige, kao i same ABA lige kao organizacije, jer vodi ka usklađivanju poslovanja ABA lige sa odredbama Društvenog ugovora i pozitivnim međunarodnim zakonskim propisima”, ističu iz beogradskog kluba.

Iz Crvene zvezde su dodali da više od mjesec čekaju kada će biti donijeta bilo kakva odluka vezana za neodigranu utakmicu 13. kola u Podgorici protiv Budućnosti Voli na koju, kako su saopštili, opravdano nisu otputovali.

“Takođe, nema nikakve reakcije ni na dopis KK Olimpija Cedevita vezanog za sporne situacije tokom tajm auta na utakmici u Ljubljani, izbora direktora i sportskog direktora ABA lige koji ne mogu da stupe na dužnost upravo iz razloga iz koga se i podnosi ova tužba – jer ta odluka nema pravnu snagu”, saopštili su iz Crvene zvezde.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR