21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Patrijarh odgovorio Vujoševiću na tvrdnje o Mirotiću

Košarka

Comments 2

Patrijarh odgovorio Vujoševiću na tvrdnje o Mirotiću

Izvor: https://sportklub.n1info.rs/

Autor: Antena M

  • Viber

Španski košarkaš crnogorskog porijekla Nikola Mirotić glavna je tema posljednjih nedjelja u košarkaškoj javnosti, a njegova odluka da ne nastavi karijeru u Srbiji dovela je do brojnih reakcija.

Činilo se da je Mirotićev transfer u Partizan gotova stvar, međutim, doskorašnji košarkaš Barselone je umjesto potvrde objavio otvoreno pismo u kojem je, između ostalog, naveo da je primio brojne prijetnje i uvrede i da jednostavno ne želi da bude dio takve atmosfere.

Trofejni stručnjak Duško Vujošević je u razgovoru za Sport Klub istakao da Mirotićeva odluka nije dobra za Srbiju, kao i da je velika šteta što takav igrač neće pojačati njegov bivši klub. Nekoliko dana kasnije gostujući na TV Nova Vujošević se takođe osvrnuo na situaciju oko Mirotića, a tom prilikom je takođe pomenuo i Patrijarha srpskog Porfirija.

“Svašta se priča, da je i patrijarh zvao da koristi tu njegovu religioznost da se opredijeli prema onom drugom klubu za koji i patrijarh navija. Ako je to zaista istina, a ja sumnjam u to, onda on nije patrijarh, nego član nekog lobija“, rekao je Vujošević gostujući na Novoj.

Dva dana kasnije uslijedio je odgovor Patrijarha.

„Sa g. Duškom Vujoševićem dijelim najmanje dvije ljubavi. Volim košarku i sport uopšte, a volim i Boku Kotorsku, posebno Herceg Novi. Jasno je da on nije bez prijeke potrebe zamijenio Škver i Savinske plaže sa Beogradom na više od 40 ˚S. Stoga mogu donekle da razumijem njegovu neopreznost jer me je kao mogućeg protagonistu uključio u bizarnu, apsurdnu, krajnje nevjerovatnu izmišljotinu o meni i košarkašu Mirotiću.

Ne treba da savjetujem Duška Vujoševića ali, kada je on kao zreo čovjek sa velikim životnim i profesionalnim iskustvom, makar i djelimično prihvatio takvu naučno-fantastičnu priču, čiji krajnji cilj nema veze sa Zvezdom i Partizanom, kako će takvu fantastiku, da ne kažem klevete i laži, da shvate oni manje upućeni i sa manje iskustva", naveo je Porfirije.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Dpero

Svetosavski poglavica hice da ima kontrolu i u sportu!??A Mirotic je posebna prica,na stranu njegovi sportski uspjesi alu on podrzava i vjwruje u fasistcku sektu spc ali nije htio u cetnicki klub Covica i za to je morao da ide! Inace uzeonihe htii da igra za CG pa je podmuklo uzeo spansko a tamo??

Spc i sport

O popovi selektori. Izgubili kompas- Srbija dno dna.