16 °

max 21 ° / min 16 °

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučević: U Rigi imamo jedinstvenu priliku

Košarka

Comments 0

Vučević: U Rigi imamo jedinstvenu priliku

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crnogorski košarkaši u nedjelju privode kraju pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Tim Boška Radovića u nedjelju putuje u Rigu, gdje ga od 2. jula čeka borba za plasman u Pariz.

Put do Grada svjetlosti nije lak, Crna Gora mora da osvoji turnir na kojem su još Brazil, Kamerun (rivali u grupi), te Letonija, Gruzija i Filipini…

“Od 2011. godine sam u reprezentaciji. Ovo je prvi put da imamo priliku da idemo na Olimpijske igre. Velika šansa za nas – idemo sa željom da se kvalifikujemo. Svjesni smo da neće biti lako – u Rigi nas čekaju jake ekipe. Ko god da učestvuje na tim turnirma, tu je s razlogom”, rekao je kapiten Nikola Vučević.

Prvi rival je Brazil (utorak od 14.30).

“Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, sa velikom energijom, da odigramo najbolje što možemo. Prvi cilj nam je da prođemo grupnu fazu. Kad se uđe u polufinale, na jedan meč, nikad se ne zna. Što se tiče kvaliteta – Letonija je favorit. I Brazil je odličan, ostale ekipe su manje-više izjednačene, možemo sa svima da igramo. Moramo da odigramo na najvišem mogućem nivou, koncentrisano svih 40 minuta kako bismo bili ravnopravan rival”, smatra Vučević.

Crna Gora je oslabljena. Nema Bojana Dubljevića, Nikole Ivanovića, Nemanje Radovića, Marka Todorovića, Vladimira Mihailovića, Zorana Nikolića, Fedora Žugića i Jovana Kljajića.

“Nedostaju nam iskusni igrači, koji su dugo godina bili u reprezentaciji. Sigurno bi nam njihovo prisustvo značilo. Ali, ovo je prilika za mlađe igrače, ili neke koji su imali manju minutažu na Svjetskom prvenstvu da iskoriste priliku, da pokažu šta mogu. Sigurno su dodatno motivisani da iskoriste šansu koja im se ukazala. Mi, koji smo prošle godine bili u prvoj petorci smo tu, što može dosta da znači. Nadamo se da će nam mlađe snage donijeti potrebnu energiju, da odigramo na visokom nivou”, istakao je Vučević koji zaključuje:

“Svi smo došli motivisani. Dobra je energija, dobra atmosfera. Na turniru u Atini protiv Grčke smo slabije ušli u meč, protiv Bahama je bolje izgledalo. Dosta pozitivnih stvari. U Rigu možemo da idemo sa pozitivnim ambicijama”, jasan je as Čikaga.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR