21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Simonović pred Rigu: Imamo priliku da pišemo istoriju

Košarka

Comments 0

Simonović pred Rigu: Imamo priliku da pišemo istoriju

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Košarkaška reprezentacija Crne Gore uskoro polazi put Rige, a u Letoniji će nastojati da napravi podvig, osvoji kvalifikacioni turnir u konkurenciji sa Letonijom, Gruzijom, Filipinima, Brazilom i Kamerun, te stigne do ostvarenja sna – Olimpijskih igara u Parizu. Turnir je na programu od 2. do 7. jula.

Podsjećanja radi, Crna Gora je u grupi sa selekcijama Brazila i Kameruna, drugu grupu čine Letonija, Gruzija, Filipini. Dvije selekcije će u polufinale, a pobjednik turnira u Pariz.

Selektor Boško Radović zbog povreda i otkaza, na turniru koji slijedi, ne može da računa na Bojana Dubljevića, Nikolu Ivanovića, Marka Todorovića, Nemanju Radovića, Vladimira Mihailovića, Zorana Nikolića, Fedora Žugića, Jovana Kljajića, ali niko i ne pomišlja da traži albi.

„Imamo šansu da se plasiramo na Olimpijske igre. Ovo je jedinstvena prilika da ispišemo istoriju. Motivisani smo, trudimo se da radimo najbolje što možemo, nastojimo da u top formi dočekamo okršaje u Letoniji. Turnir u Rigi neće biti lak, naprotiv. Brazil i Kamerun su dvije kvalitetne reprezentacije. Očekuju nas teške utakmice. Prvi cilj je plasman u polufinale“, rekao je Marko Simonović, pa nastavio:

„Ovo mi je treća godina u kontinuitetu da sam sa reprezentacijom. Imam značajnu ulogu što mi prija, što želim da imam u timu. Ove godine smo oslabljeni, ali tu su mladi momci koji imaju energiju i motivaciju da daju maksimum. Daćemo sve od sebe u svakom meču, sa vjerom da možemo da stignemo do podviga i plasmana na Olimpijske igre”.

U Letoniji će se za olimpijsku vizu boriti – Letonija, Gruzija, Filipini, Crna Gora Brazil, Kamerun. U Španiji će igrati – Španija, Angola, Liban, Finska, Poljska, Bahami. U Portoriku – Portoriko, Italija, Litvanija, Meksiko, Obala Slonovače, Bahrein. U Grčkoj – Grčka, Slovenija, Hrvatska, Novi Zeland, Egipat, Dominikanska Republika.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR