16 °

max 17 ° / min 13 °

Nedjelja

06.10.

17° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 17°

Petak

11.10.

21° / 16°

Subota

12.10.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Budućnost dobila rivale u Eurokupu

Košarka

Comments 0

Budućnost dobila rivale u Eurokupu

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Košarkaši Budućnost Volija igraće u grupi A Evrokupa zajedno sa Hapoel Tel Avivom, Gran Kanarijom, Huventudom, Ulmom, Trentom, Bešiktašem, Bahčešehirom, BC Volvsima i Treflom iz Sopota.

Dosta teška grupa koju predvodi Hapoel iz Tel Aviva, koji igra sjajnu košarku već nekoliko sezona i uvijek spada u sam vrh favorita za osvajanje Evrokupa. Tu su i “stare beštije” iz Španije Gran Kanarija i Huventud.

Žrijeb je ranije odlučio da dobijemo dvije ekipe iz Turske. Tako će “Morača” ponovo ugostiti svog bivšeg trenera i igrača Dejana Radonjića koji vodi Bahčešehir, za koji od iduće sezone igra i naš reprezentativac Marko Simonović.

Dolazi i ekipa Bešiktaša koja je prošle sezone igrala polufinale Evrokupa, sa klupe je uspješno predvodi Dušan Alimpijević, a u rosteru igra bivši crnogorski reprezentativac Derik Nidam, koji je produžio ugovor sa istanbulskim “crno-bijelima”.

Ulm i Trento su sad već stari znalci, a crnogrski prvak imaće priliku i da odigra prve utakmice sa ekipom BC Volvs, koji vodi proslavljeni litvanski reprezentativac Rimantas Kaukenas.

Poljski Sopot, novajlija u Evrokupu, predvodi još jedno dobro poznato lice balkanske košarke, hrvatski stručnjak Žan Tabak.

Grupu B čine: Valensija, Hapoel Jerusalim, Burg, Turk Telekom, Venecija, Aris, Lietkabelis, Cedevita Olimpija, Hamburg i Kluž.

“Plave” je na žrijebu predstavljao Suad Šehović.

Početak takmičenja zakazan je za 24. septembar.

U narednu rundu, nakon 18 kola, plasiraće se po šest najboljih iz obje grupe.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR