18 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Košarkašice doživjele dva poraza u Sloveniji, Jelena Škerović: Provjere koje su nam pokazale put

Košarka

Comments 0

Košarkašice doživjele dva poraza u Sloveniji, Jelena Škerović: Provjere koje su nam pokazale put

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore u dva dana doživjela je dva poraza od Slovenije u pripremnim mečevima, koji su za našu selekciju bili posljednji testovi uoči pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranice Jelene Škerović prvo su doživjele ubjedljiv poraz (86:57), a zatim su pružile mnogo bolje izdanje, ali su upisale još jedan neuspjeh od Slovenije – 72:65.

-Turneja u Sloveniji pokazala nam je mnogo, prije svega probleme koji se nastavljaju od utakmica sa Mađarskom, a to je prije svega koncentracija. Jednostavno nemamo koncenraciju svih 40 minuta. U prvom meču protiv Slovenije, domaća selekcija nas je nadigrala i pored našeg dobrog početka, a krah je nastao u drugoj četvrtini. Sami sebe smo praktično uveli u negativan skor, samim tim što smo promašili dosta otvorenih šuteva, dozvolili smo lagane poene Sloveniji, koja je to iskoristila – prisjetila se prvog meča u dvorani ,,Zreče“ Jelena Škerović, selektorka Crne Gore.

U drugom meču Crna Gora je gotovo cijeli meč bila u egalu, pa je na kraju utisak mnogo bolji.

-U drugom meču bili smo bolji, pružili smo bolji otpor, prikazali dobru igru do četiri minuta pred kraj, kada smo sa nekim greškama i promašenim otvorenim šutevima omogućili Sloveniji da trijumfuje. Ali, ostaje put šta možemo sa ovim djevojkama, a treba da znamo da imamo samo četiri igračice koje igraju van Crne Gore. Upravo zbog toga za ove mlađe koje igraju u Crnoj Gori sigurno da je ovo veliko iskustvo i sigurno da će nam pomoći za utakmice u Meksiku – dodala je Škerović.

Za naše košarkašice ovo su bili posljednje test uoči pretkvalifikacionog turnira za plasman na Mundobasket – osim dva poraza u Zreče od Slovenije (72:65,86:57), Crna Gora ostvarila je polovičan učinak u Podgorici u dvomeču protiv Mađarske. Naše košarkašice prvo su upisale pobjedu 45:39, a zatim su poražene od Mađarica 78:52...

Crna Gora će u Meksiku igrati od 19. do 25. avgustapretkvalifikacije za Mundobasket. Naša selekcija je u grupi B, gdje su Meksiko, Novi Zeland i Mozambik. Grupu A čine: Južna Koreja, Mali, Češka i Venecuela. Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

-Ostaje nam da se sada spremamo konkretno za mečeve u Meksiku i da se kocentrišemo za protivnike i da taj neki taktički dio već sada ispravljamo i da damo sve od sebe da pretkvalifikacioni turnir odradimo što bolje – podvukla je Škerović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR