25 °

max 25 ° / min 15 °

Petak

20.09.

25° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jovanović pred Južnu Koreju: Borbom i zajedništvom možemo svakoga da pobijedimo

Košarka

Comments 0

Jovanović pred Južnu Koreju: Borbom i zajedništvom možemo svakoga da pobijedimo

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crnogorske košarkašice sa maksimalnim učinkom završile su grupnu fazu pretkvalifikacionog turnira za Mundobasket u Meksiku i kao prvoplasirane iz B grupe stigle do polufinala. Nakon pobjeda protiv Novog Zelanda, Mozambika i Meksika, naše košarkašice večeras (22.30h) igraju protiv Južne Koreje polufinale turnira, na kojem samo pobjednik dobija vizu za glavnu fazu kvalifikacija.

Tri pobjede, a posebno trijumf u derbiju nakon produžetka nad Meksikom, dodatno su podigli atmosferu i raspoloženje u taboru crnogorske reprezentacije, koja će nastojati da i u ovom meču napravi iznenađenje…

-Moramo biti ponosni i zadovoljni dosadašnjim učinkom, ali svakako se ne smijemo zadovoljiti i ostati na ovome. Moramo biti fokusirane i prilagođavati se stilovima protivnika kao do sada, jer smo igrali prvi put u istoriji protiv tih selekcija. Nije bilo lako, ali prilagodili smo se na pravi način, odgovorili na zahtjeve trenera i to je rezultiralo pobjedama, a naravno da to treba uraditi i u nastavku takmičenja – kazala je Milica Jovanović.

Kapitenka Crne Gore vodila je naš tim u derbiju B grupe protiv Meksika, postigla je 29 poena, uz devet skokova i pet asistencija, istakla je da rezultat u grupnoj fazi nije iznenađenje, iako je naša reprezentacija doputovala sa podmlađenim timom.

-Mi uvijek ludo vjerujemo i znamo da našom borbom i zajedništvom možemo svakoga da pobijedimo. Moramo neke naše trenutne nedostatke da nadomjestimo upravo srcem i željom da damo sve od sebe – naglasila je Jovanović.

Rival Crne Gore selekcija Južne Koreje otvorila je turnir neočekivano – porazi od Venecuele i Češke, a onda ubjedljiv trijumf protiv Malija, koji je omogućio Koreji da u krugu od tri selekcije bude najbolja i da osvoji drugo mjesto. Ipak, Južna Koreja, kao 13. na FIBA rang listi, najbolje je kotirana selekcija na turniru u Meksiku. Radi se o reprezentaciji koja je sedam puta bila učesnik Olimpijskih igara (na prošlim Igrama osvojila 10.mjesto), a od 1964. godine redovni je učesnik Mundobasketa, što dovoljni govori o tome kakvog rivala imaju naše košarkašice.

-Radi se o jako iskusnoj reprezentaciji, koja je igrala Olimpijske igre i Svjetska prvenstva, tako da one su u tom smislu u prednosti, ali po onome što smo mi pokazale u dosadašnjem dijelu turnira mislim da možemo da igramo sa njima. Moramo dobro da se koncentrišemo, da uđemo jako i pametno u meč i da kao i uvijek odigramo srcem – podvukla je Jovanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR