24 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spektakularna utakmica u Stožicama: Goran Dragić se u suzama oprostio od košarke

Izvor: Sportal

Košarka

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Spektakularna utakmica u Stožicama: Goran Dragić se u suzama oprostio od košarke

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Legendarni slovenački košarkaš Goran Dragić okačio je zvanično patike o klin ove subote, pošto se u ljubljanskoj dvorani "Stožice" odigrala njegova oproštajna utakmica, koja je bila spektakularna.

Veliki broj zvijezda iz svijeta košarke okupio se u Ljubljani kako bi u penziju ispratili Gorana Dragića i navijačima u "Stožicama" su priredili fenomenalno veče.

Igrali su tim Gorana Dragića protiv tima Luke Dončića, a trijumf je na kraju poslije preokreta u posljednjoj četvrtini pripao ekipi glavne zvijezde večeri. Gogijev tim je slavio rezultatom 108:86 (23:25, 25:28, 23:22, 37:11).

View this post on Instagram

A post shared by Sportal.rs (@sportalrs)

Goran Dragić je posljednji meč u karijeri okončao sa 23 poena, 11 skokova i sedam asistencija!

Njemu je najveću pomoć, statistički gledano, da dođe do pobjede pružio Klemen Prepelič, koji je ubacio 19 poena, a sa 10 je dvocifren u pobjedničkoj ekipi bio i naš Nikola Vučević.

Na drugoj strani je prednjačio Boban Marjanović sa 19 poena, dok je Nikola Jokić ubacio 15, uz devet skokova i pet asistencija. 

Za Dragićevu ekipu igrali su, između ostalih, Nikola Vučević, zatim Dragićev brat Zoran, Stiv Neš, Vladimir Radmanović, Raša Nesterović, Sani Bećirović, Aleksandar Pavlović.

U Dončićevoj ekipi igrali su, između ostalih, Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Luis Skola, Dirk Novicki.

Ipak, na kraju je Dragićev tim do ubjedljivog trijumfa došao zahvaljujući snazi porodice, pošto su u posljednja tri minuta meča petorku njegove ekipe na parketu činili članovi porodice Dragić - Goran, brat Zoran, otac Marinko, kao i sinovi Mateo i Marko.

Neposredno prjie toga, na video bimu su puštene poruke mnogih učesnika ove utakmice, a Dragić ih je slušao u suzama, dok su mu navijači davali stojeće ovacije.

Podsjećamo, crnogorski trener Spasoje Todorović jedan od najzaslužnijih za njegov košarkaški razvoj, što je Dragić u brojnim intervjuima naglašavao.

View this post on Instagram

A post shared by Sportal.rs (@sportalrs)

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR