18 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

20.09.

23° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fedor Žugić  u predvorju NBA

Košarka

Comments 0

Fedor Žugić u predvorju NBA

Izvor: Antena M

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Košarkaški reprezentativac Fedor Žugić u narednoj takmičarskoj sezoni nastupiće za Creighton, klub koji se takmiči A Koledž košarkaškoj diviziji.

Žugić je nakon Budućnosti nastupao za Bundesligaše Ulm i Grotingen, ljetos se preselio u Blibao a nedavno je prihvatio poziv američkog koledž kluba, koji ima ambicije da se plasira na fajnal for američke koledž košarke.

“Dobio sam odlične uslove, kako za košarkaški razvoj tako i za dalje školovanje.  Dodatno me je privukla činjenica da idem kod trenera Mek Dermota, koji 14 godina vodi ovaj klub i, uz to, smatra se jednim od najboljih trenera za bekove u koledž košarci. Znam da od mene očekuju dosta što me čini dodatno zadovoljnim. Prosto, uživam u tom stilu košarke”, kaže Žugić.

On je dodao da je trenutno u fazi trenažnog procesa za nastupajuću sezonu koja počinje u novembru.

“Koledž košarka je meka za napredovanje mladih košarkaša. NCCA liga će vrlo brzo prerasti u profesionalnu. Preuzimaju se mladi profesionalni košarkaši iz Evrope koji ovdje dobijaju bolje uslove, kako u sportskom napredovanju tako i materijalno. Uz mene u NCCA je i nekadašnji saigrač iz Budućnosti Ivišić i nekoliko Španaca, što je novi trend kada su u pitanju mladi profesionalni košarkaši iz Evrope. Biti na koledžu privilegija je i kada je u pitanju draft za NBA ligu”, kaže momak koji će narednog mjeseca napuniti 21 godinu života.

Zadovoljan pozivom Antene M, Fedor se raspitivao za njegov zavičajni Žabljak, drugove i prijatelje sa kojim je odrastao. Na naše pitanje za njegov dalji odnos prema reprezentativnom dresu, bez zadrške je odgovorio da će se uvijek sa zadovoljstvom odazvati ako je to reprezentaciji potrebno.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR