12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Antropometrijsko mjerenje seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore

Košarka

Tag Gallery
Comments 0

Antropometrijsko mjerenje seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore

Autor: Bojan Sukovic

  • Viber

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, u sklopu centra za dijagnostiku sa kojim raspolaže, je nastavio sa proširenjem baze rezultata vrhunskih sportista pa je danas obavljeno mjerenje muške seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore, kojoj su se danas priključili i naši najbolji košarkaši, koji su nakon mjerenja i prozivke selektora Bogdana Tanjevića pošli na Zlatibor, gdje će odraditi prvi dio priprema za kontinentalni šampionat koji će od 31. avgusta do 17. septembra odžati u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Navedena mjerenja realizovali doc. dr Danilo Bojanić i mr Ivan Vasiljević, a košarkaški reprezentativci su imali uvid u procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametre metabolizma. Osim navedenih parametara, takođe su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Dijagnostika u košarci, kao i u ostalim sportovima je pokretač vrhunskih rezultata i bavi se otkrivanjem relevantnih karakteristika i sposobnosti, kao i međusobnom povezanošću istih, koje se istražuju primjenom različitih naučno - empirijskih pristupa i metoda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR