16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obavljeno mjerenje reprezentacija Izraela i Rusije

Košarka

Comments 0

Obavljeno mjerenje reprezentacija Izraela i Rusije

Autor: Bojan Sukovic

  • Viber

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, u sklopu dijagnostičkog centra sa kojim raspolaže, poslije mjerenja kadetskih reprezentacija Crne Gore i Francuske, u subotu 12. avgusta, realizovao je i mjerenje kadetskih košarkaških reprezentacija Izraela i Rusije, koje kao i naša i francuska reprezentacija učestvuju na Evropskom prvenstvu koje se u glavnom gradu Crne Gore održava od 11. do 19. avgusta.

Dijagnostika u sportu je fundamentalna nauka koja je pokretač vrhunskih rezultata i svaki uspješni sportski kolektiv trebalo bi da koristi bar neku vrstu dijagnostičkih alata za testiranje i evaluaciju sportista i precizno programiranje režima ishrane i usklađivanje sa određenim trenažnim programom.

Navedena mjerenja realizovali su doc. dr Milovan Ljubojević i mr Ivan Vasiljević, a stručni štab reprezentacija Izraela i Rusije je dobio uvid u procentualne vrijednosti masnog, koštanog i mišićnog tkiva, ukupnu količinu vode u organizmu, odnos između lijeve i desne strane tijela i parametre metabolizma, a reprezentativcima obje države su takođe izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su izrazili zadovoljstvo realizovanim mjerenjima koja pružaju ključne informacije koje utiču na promjene trenažnih procedura, periodizacije treninga i multidisciplinarnog pristupa što je od posebnog značaja za mlade sportiste.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR