Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Rekao sam da bih pucao u neke Srbe..."

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Mozzartsport.com

"Rekao sam da bih pucao u neke Srbe..."

Velika se bura digla kada je Novak Đoković izabrao Gorana Ivaniševića da mu bude drugi trener tokom Vimbldona. Kako internet „pamti“ sve, odmah je pronađena izjava nekadašnjeg hrvatskog tenisera iz 1992. godine, u kojoj je rekao da kako bi – pucao u Srbe.

Mnogi su zamjerili Đokoviću što je poslije svega baš Ivaniševića izabrao za trenera, iako je visoki Splićanin od prvog dana Novakove karijere biranim riječima govorio o njemu.

Na kraju, Ivanišević je pojasnio i svoju tadašnju izjavu. Nije osporio da je rekao, objasnio je samo kako je do nje došlo i zbog čega je rekao:

„To se dogodilo u Adelajdu prije 27 godina. U prvom kolu rival mi je bio Šveđanin Kulti. Igrao je bolje od mene, a onda u jednom dijelu meča na tribine je došla grupa pet-deset momaka, Srba, koji su počeli da me psuju na najgori način. Prijetili su da će me ubiti, preklati, vrijeđali su moju majku najvulgarnijim psovkama. Uzvratio sam im i onda je došlo do prekida meča“, počeo je priču Ivanišević za Žurnal.

I onda je rekao kako je došlo do izjave.

„U toku te neđelje, pošto nisam mogao nigdje da izađem, specijalci su me pozvali na strelište gdje oni vježbaju i pucaju. Dali su mi poluautomatsku pušku da gađam mete. Novinari su poslije saznali da sam bio tamo i pitali me kako je bilo. Rekao sam da je bilo super, ali da bi bilo još bolje da su umjesto meta bili oni navijači sa meča. Novinar je to preveo kako je preveo. Pogrešno“.

Bilo je još spornih izjava tokom devedesetih na račun Srba...

„Bio je rat, bio sam za svoju zemlju, možda sam bio i najeksponiraniji sportista uz pokojnog Dražena. Svaku šansu sam koristio za promociju Hrvatske. Svako je radio šta je mogao, tako da ne vidim neki sporni dio. Ispalo je kao da sam stvarno uzeo mitraljez i ubio 500 ljudi, a to nije tačno“.

Suprotno svim tim izjavama iz prošlosti, Ivanišević je često u posljednje vrijeme govorio da Balkancima može da pomogne samo – Balkanac.

„U tenisu nije sve u forhendu, bekhendu ili servisu. Pola mečeva vam dobije atmosfera, poznavanje psihe igrača. Mi Balkanci imamo poseban način razmišljanja. Nismo lagani, ali smo jednostavni. Mi smo dosta prilagodljivi i smatram da Balkanac može da trenira bilo koga“.

Ostavi komentar

0/300