Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Studenti Univerziteta Crne Gore u tri sporta osvojili srebro i dvije bronze

| Postavio/la: Marija Mitrović

Studenti Univerziteta Crne Gore u tri sporta osvojili srebro i dvije bronze ucg.ac.me

U okviru EUSA Combat Games igara koje su održane u Zagrebu, od 31. jula do 3. avgusta 2019. godine, na prvenstvu Evrope za studente u karateu, kik boksu i džudou, takmičari iz Crne Gore osvojili su tri medalje, što je ukupan bilans učinka u glavnom gradu Hrvatske, saopšteno je iz UCG.

U konkurenciji kolega sa 404 univerziteta iz 36 zemalja Starog kontinenta, studenti Univerziteta Crne Gore uspjeli su da se domognu jedne srebrne i dvije bronzane medalje, što je, smatraju iz Univerziteta, ravno podvigu, imajući u vidu kvalitet preko 1.300 takmičara koji su učestvovali u ovim sportovima i tekvondou.

Sinoć su, na svečanoj ceremoniji zatvaranja Evropskog prvenstva u Zagrebu, uručene bronzane medalje ženskom karate kata timu Univerziteta Crne Gore, a koje su zasluženo pripale Jovani Marić, Milici Bjelici i Mii Roganović. Sve tri takmičarke su članice Karate kluba "Budućnost" iz Podgorice.

Takođe, bronzana medalja na ceremoniji zatvaranja igara uručena je i kik bokseru Danilu Jekniću, takmičaru Kik boks kluba "Rad" iz Podgorice i studentu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Novo Raičević prvi je džudista Univerziteta Crne Gore koji je učestvovao u finalu prvenstva Evrope. Pobjedom u polufinalnom meču sa predstavnikom Francuske, kao i u prethodnom meču, bacanjem Ura nage tehnikom, obezbijedio je prolaz u finalnu rundu, čime je osigurao srebrnu medalju. Raičević je član Džudo kluba "Akademik" iz Nikšića i student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

To je ujedno bila treća i posljednja medalja za Univerzitet Crne Gore. Njemu je odličje uručeno neposredno nakon takmičenja.

Takmičarima, trenerima i vođstvu Univerzitet Crne Gore poželio je ugodnu dobrodošlicu, puno uspjeha i sreće u daljem studiranju i takmičenjima.

Komentari

sampion,

bravo za sve takmicare koji su nastupili,posebno za osvajace medalja.Netreba ni zaboraviti trenera Piletica koji osvaja najvise medalja na domacim takmicenjima a evo vidim i na Evropskom.(kao trener)malo ga ko i pominje a mnogo puta je bio prvak stare Jugoslavije u karateu a i prvak Evrope. svaka cast.

Ostavi komentar

0/300