7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Organizovan prijem studentima koji su osvojili medalje na Univerzitetskom prvenstvu Evrope

Ostalo

Comments 0

Organizovan prijem studentima koji su osvojili medalje na Univerzitetskom prvenstvu Evrope

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić organizovao je prijem studentima Univerziteta Crne Gore, osvajačima medalja na „EUSA Combat Games“, univerzitetskom prvenstvu Evrope u karateu, tekvondou, kik boksu i džudou, koje je održano u Zagrebu, od 31. jula do 3. avgusta.

Rektor je čestitao Novu Raičeviću, studentu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, na osvojenom drugom mjestu i srebrnoj medalji u džudou, Danilu Jekniću, studentu Elektrotehničkog fakulteta, na osvojenom trećem mjestu i bronzanoj medalji u kik boksu, i članicama kata tima Univerziteta Crne Gore Jovani Marić i Milici Bjelici, studentima Ekonomskog fakulteta, na osvojenom trećem mjestu i bronzanoj medalji.

"Želio bih da uputim čestitke našim studentima koji su, uz mnogobrojna odricanja, uspjeli da postignu veliki uspjeh na sportskom planu i na taj način da promovisali naš Univerzitet i državu. Uspjeh je još značajniji ako se uzme u obzir da je na prvenstvu učestvovalo 1.300 studenata sa 404 evropska univerziteta iz 36 zemalja", rekao je Nikolić.

Rektor je istakao da Univerzitet Crne Gore kroz mnogobrojne aktivnosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, sportskih udruženja na fakultetima i studentskog sportskog saveza Crne Gore, konstantno radi na promociji sportskih nauka, univerzitetskog sporta i zdravih stilova života.

"Sprovodeći brojna naučna istraživanja, želimo da dodatno ojačamo vezu između sportskih nauka i prakse, u cilju unapređenja sportskih aktivnosti i rezultata". dodao je on.

Ističe kako su Strategijom razvoja Univerziteta Crne Gore u narednom periodu dodatno prepoznali značaj razvoja studenstkog sporta kroz organizovanje novih sportskih disciplina na studentskim međufakultetskim takmičenjima, kao i promovisanje zdravih stilova života cjelokupne studentske populacije na Univerzitetu.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR