16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Erović očekuje maksimum i plasman među deset najboljih

Izvor: Foto: Screenshot YouTube

Ostalo

Tag Video
Comments 0

Erović očekuje maksimum i plasman među deset najboljih

Izvor: Mina

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Selektor atletske reprezentacije Osman Erović kazao je da od crnogorskih atletičara očekuje da na ekipnom prvenstvu Evrope u Skoplju pojedinačno budu na nivou svojih najboljih rezultata.

Skoplje će u subotu i nedjelju biti domaćin ekipnog prvenstva Evrope – treća grupa, na kojem je najavljeno učešće 14 reprezentacija.

Crnu Goru će predstavljati 26 atletičara – 16 u muškoj i deset u ženskoj Konkurenciji.

Erović je kazao da će crnogorska reprezentacija na prvenstvu nastupiti podmlađena i značajno oslabljena i da bi bio zadovoljan plasmanom među deset najboljih.

On je podsjetio da nije mogao da računa na višebojca Darka Pešića i sprinterke Kristinu Dubak i Saru Ratknić.

“Od naših takmičara očekujem da daju svoj maksimum i budu na nivou svojih najboljih rezultata. Ekipa je podmlađena, ali imamo i iskusnih i provjerenih takmičara, koji treba da ponesu glavni teret i osvoje što više bodova. Hendikep je i što se takmičenje održava na kraju sezone, ranije je to bilo krajem juna“, rekao je Erović agenciji MINA.

On je istakao da najviše očekuje od bacača diska Danijela Furtule i Tomaša Đurovića u kugli u muškoj, odnosno Marije Vuković, Slađane Perunović, Kristine Rakočević i Ljiljane Matović u ženskoj konkurenciji.

„Dobar nastup očekujem i od mladih takmičara Edina Erovića, Amira Papazija, Ane Bošković i Ognjena Vojvodića. Dobili su priliku i nadam se da će je iskoristiti. Nedostajaće nam višebojac Darko Pešić, Kristina Dubak i Sara Ratknić, koja je bila njena alternativa“, rekao je Erović.

Nekadašnja juniorska šampionka svijeta u bacanju diska, Kristina Rakočević kazala je da joj je u Skoplju cilj što bolji plasman i osvajanje što više bodova za reprezentaciju.

„Želim da pomognem da ostvarimo što bolji rezultat i plasman. Potrudiću se da do 1. septembra ispunim normu za Svjetsko prvenstvo, ali neću biti razočarana i ukoliko to ne uspijem“, rekla je Rakočević.

Crnogorska predstavnica u skoku u vis, Marija Vuković kazala je da je plasmanom na šampionat svijeta ispunila jedan od ciljeva za ovu sezonu.

„Želja mi je da osvojim što više bodova i pomognem da ostvarimo što bolji rezultat. Nadam se da ću to i pored povrede uspjeti. Ispunila sam normu za SP, sada je cilj 196 centimetara i plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Nadam se da ću zaliječiti povredu i ispuniti normu za Tokio“, kazala je Vuković.

Skoplje je prilika za popravljanje ličnih rekorda smatra Ljliljana Matović, koja će se takmičiti u više disciplina.

„Želim da u Skoplju dam svoj maksimum. Nadam se da ćemo svi biti na nivou ličnih rekorda i da ćemo ostvariti dobar rezultat u generalnom plasmanu. Dosta takmičara je otkazalo, malo smo lošiji nego ranijih godina, ali borićemo se“, rekla je Matović.

Sjutra, prvog takmičarskog dana, u obje konkurencije planirane su trke na 100 (Kristijan Subotić i Ljiljana Matović) i 400 (Edin Erović i Marija Živković).

Na 800 metara trčaće Vesna Pavlićević, na 1.500 Aleksandar Miletić, Slađana Perović na 3000 i 3000 stipl, a Miloš Dragović na 5000 metara.

Furtula će bacati kladivo, Tomaš Đurović će nastupiti u bacanju kugle, Ognjen Vojvodić u skoku u dalj, a Dragan Pešić na 400 metara sa preponama i u visu.

U ženskoj konkurenciji, Ana Mrvaljević trčaće na 400 sa preponama, Matović će se takmičiti u troskoku, Bošković u bacanju koplja, a Rakočević u disku.

Takmičenje će početi u 15 sati, dok je svečano otvaranje zakazano za 17 sati i 30 minuta.

Učestvovaće reprezentacije Crne Gore, Srbije, Andore, Jermenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Albanije, Islanda, Kosova, Moldavije, Sjeverne Makedonije, San Marina, Linhenštajna i Gibraltara, koje će se, u obje konkurencije, nadmetati u po 20 disciplina.

Najbolje dvije selekcije u generalnom plasmanu izboriće plasman u viši rang.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR