Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Rins bolji od Markesa u sjajnoj trci na Silverstonu

| Postavio/la: Bojan Šuković

Rins bolji od Markesa u sjajnoj trci na Silverstonu

Fantastična predstava u Silverstonu završena je pobjedom Aleksa Rinsa nad Markom Markesom za samo 0.013 sekundi.

Koliko god ovaj sport bio interesantan, toliko je i opasan, a u to smo se uvjerili već u prvom krugu kada je Fabio Kvartararo pao sa motocikla i pritom pokupio nedužnog Andreu Dovicioza. Doviciozo je ostao nepomično da leži van staze, dok je njegov Dukati gorio.

Što se tiče trke, Rins je razliku nad Markesom iz krivine u krivinu smanjivao, sve dok nam u posljednjem krugu nije donio pravu pravcatu dramu.

U posljednjem krugu se vidjelo da vozač Suzukija strpljivo čeka svoju šansu, a dobio ju je po izlasku iz posljednje krivine, ali je krenuo sa unutrašnje strane i u "foto-finišu" nadmašio branioca titule.

Vinjales je u samom finišu uspio da se primakne vodećoj dvojici, pošto je na polovini pretekao Rosija, koji je potom vozio usamljenu trku na četvrtoj poziciji. Peti je bio Franko Morbideli, iza njega su se našli Kal Kračlou i preostali vozač Dukatija, Danilo Petrući.

Markesu je praktično na korak od osvajanja titule pošto sada ima 250 bodova na čelu generalnog plasmana, drugi je Doviciozo sa 172, a treći Rins sa 149. Naredna trka u MotoGP šampionatu voziće se 15. septembra u San Marinu.

Ostavi komentar

0/300