13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svečanom ceremonijom i defileom otvoreno 52. Balkansko prvenstvo u jedrenju

Ostalo

Comments 0

Svečanom ceremonijom i defileom otvoreno 52. Balkansko prvenstvo u jedrenju

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Svečanom ceremonijom i defileom u Tivtu je otvoreno 52. Balkansko prvenstvo u jedrenju, koje se održava od 6. do 11. septembra u organizaciji Opštine Tivat i Jedriličarskog kluba Delfin.

Na prvom velikom međunarodnom takmičenju u istoriji Crne Gore u oblasti jedrenja, učestvuje više od 250 takmičara iz država članica Balkanskog jedriličarskog saveza (Bugarska, Grčka, Rumunija, Sjeverna Makedonija, Srbija, Turska i Crna Gora) i okolnih zemalja a učestvuju i jedriličari iz Kanade. Njihov defile od lokacije jedriličarskog kluba Delfin do rive Pine, uz vođstvo Glazbeno prosvjetnog društva Tivat prethodio je ceremoniji otvaranja koja je počela himnom u izvođenju orkestra Muzičke škole Tivat i podizanjem zastave na jarbol školskog broda Jadran.

Prvenstvo su otvorili direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat Darka Ognjanović i predsjednik Jediličarskog saveza Crne Gore Predrag Vukčević.

"Organizacija ovog takmičenja je od posebnog značaja ne samo za Tivat već i za cijelo crnogorsko primorje, kao i državu Crnu Goru, jer konkretnije povezuje i promoviše jedrenje, naše more, a istovremeno je dobra prilika za predstavljanje bogate crnogorske sportske i kulturne baštine“, saopštio je u pozdravnom govoru direktor Direktorata za sport Miloš Lalević.

Prema njegovim riječima raduje činjenica da su međunarodne jedriličarske federacije prepoznale Crnu Goru kao destinaciju za realizaciju ovog takmičenja te organizaciju prvenstva povjerile Jedriličarskom klubu Delfin.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR