Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Doktorka donijela loše vijesti za porodicu Šumaher: Zavarava se porodica i daje se lažna nada

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Sportsport.ba

Doktorka donijela loše vijesti za porodicu Šumaher: Zavarava se porodica i daje se lažna nada

Legendarni Mihael Šumaher nedavno je primljen u bolnicu u Parizu na tajno liječenje.

Slavni vozač Formule 1 je već šest godina na liječenju nakon teške povrede glave u decembru 2013. godine i od tada se nije pojavljivao u javnosti.

Malo je pravih informacija o njegovom stanju. Rijetkost je čuti bilo šta o njemu, a u prethodnih dana je kao bomba osvanula informacija da je Šumaher prebačen u Pariz na liječenje matičnim ćelijama.

Ipak, loše vijesti za sve navijače slavnog njemačkog vozača donijela je Matilde Leonardi, jedna od vodećih italijanskih stručnjaka za to područje.

Ona ističe da terapija neće imati pozitivan učinak na pacijente kakav je Mihael.

"Ne postoji terapija matičnim ćelijama koja bi imala pozitivan učinak na pacijente u stanju minimalne svjenosti poput Mihaela Šumahera. Informacije koje dolaze u javnost daju samo lažnu nadu i zavarava porodicu pacijenta. Nema podataka koji potvrđuju postojanje i dejstva tog navodnog tretmana, niti tragova protokola i eksperimentae na pacijentima u stanju minimalne svijesti", istakla je Leonardi i zatim je dodala.

"Susretala sam se sa ljudima koji su prodali kuću kako bi mogli da priušte takav tretman. Sad kruže vrijesti o Šumaheru koje zavaravaju mnoge oboljele i članove njihovih porodica", zaključila je doktorka Leonardi.

Ostavi komentar

0/300