Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

EP: Crnogorski stonoteniseri zaustavljeni u polufinalu

| Postavio/la: Bojan Šuković

EP: Crnogorski stonoteniseri zaustavljeni u polufinalu

Stonoteniska reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasirala u finale ekipnog dijela Evropskog prvenstva za osobe sa invaliditetom u Helsingborgu.

Crnogorski tim, u sastavu Filip Radović, Luka Bakić i Dejan Bašanović, poražen je u polufinalnom meču od Poljske 2:0.

Crnogorski trio plasmanom u polufinale obezbijedio je bronzanu medalju.

Ekipa, koju sa klupe predvodi trener Nikolae Lupulesku, plasman u polufinale izborila je kao drugoplasirana u grupi, sa dva trijumfa i porazom.

Na startu ekipnog dijela poražena je od Francuske 2:1, dok je u naredna dva kola slavila protiv Rusije i Španije po 2:0.

Trener Lupulesku kazao je da je zadovoljan rezultatom i nastupom crnogorskih stonotenisera, navodeći da nije očekivao da će osvojiti dvije medalje.

“Dobrim radom i sa odličnim igračima ostvaren je veliki uspjeh. Hvala Paraolimpisjkom komitetu na pruženim uslovima na EP. Prvi cilj je ostvaren, ostaje nastavak borbe za Paraolimpijske igre u Tokiju. Radovića čekaju još dva završna turnira u Finskoj i Holandiji, ukoliko ih dobro odradi već je kvalifikovan u Tokio. Bakiću ostaje završni turnir da pokuša da se domogne Igara u Tokiju. Uz dobre pripreme vjerujem da mogu obojica do Tokija”, kazao je Lupulesku agenciji MINA.

Zvanični evropski i svjetski prvak u ekipnoj konkurenciji poveo je trijumfom dubla Patrik Čojnovski i Igor Mištal protiv Filipa Radovića i Luke Bakića 3:0 (11:8, 11:9 i 11:2).

Sve dileme oko plasmana u finale riješio je Igor Mištal, koji je savladao Dejana Bašanovića 3:0 (11:1, 11:4 i 11:1).

Bašanović, koji je debitovao na velikim takmičenjima, kazao je da mu je bilo čast igrati za crnogorsku reprezentaciju u Helsingborgu.

“Čast je biti u ekipi pored trofejnog Radovića, koji je još jednom dokazao da je veliki igrač i svjetla budućnost crnogorskog stonog tenisa, Luke Bakića, koji će zajedno i narednom periodu predstavljati Crnu Goru i osvajati medalje na velikim takmičenjima. Medalja je uspjeh i kompletnog crnogorskog paraolimpijskog pokreta”, kazao je Bašanović.

Crnogorska ekspedicija nastup u Helsingborgu završila je sa dvije medalje.

U pojedinačnoj konkurenciji srebrnu medalju osvojio je Radović, njegovu treću na Evropskim prvenstvima u karijeri.

On je na prethodna dva šampionata, u Vejlu 2015. i Laškom dvije godine kasnije, bio bronzani.

Ostali crnogorski predstavnici, Luka Bakić i Dejan Bašanović debitantski pojedinačni nastup na Evropskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Helsingborgu završili su u grupi.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić kazao je da je ponosan na sve ono što su crnogorski stonoteniseri napravili u Helsingborgu.

“Radović je još jednom pokazao svoju briljantnost i izuzetnost, sve ono što ga čini jednim od najboljih igrača u klasi S10 na svijetu. U ekipnom dijelu napravili smo još jedan istorijski momenat crnogorskog paraolimpijskog sporta. Osvojena je prva ekipna medalja na velikim takmičenjima. Radović, Bakić i Bašanović pokazali su kako se bori za crnogorsku zastavu, kako se pomaže i da se samo timskim radom može napraviti rezultat", rekao je Tomić.

On je istakao da medalje nijesu uspjeh samo Paraolimpijskog komiteta, već crnogorskog stonog tenisa, crnogorskog sporta i Crne Gore.

“Veliko hvala stručnom timu na čelu sa trenerom Nikolajem Luouleskuom”, kazao je Tomić.

Šampionat Evrope okupio je 296 takmičara iz 35 država Evrope.

Komentari

mr,

Bravo momci! Svaka vam čast! Ovamo vas čeka tapšanje po ramenima, slikavanja, ali bespovratne kredite ili stanove na poklon, gledati necete. To je rezervisano za neke druge, koji ovu zemlju "vole" na poseban način!

Ostavi komentar

0/300