Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Janović: 50.000 eura za naše paraolimpijce

| Postavio/la: Milena Aprcović

Janović: 50.000 eura za naše paraolimpijce Foto: Ministarstvo sporta

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas Filipa Radovića, Dejana Bašanovića i Luku Bakića, osvajače bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji na Evropskom seniorskom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom koje je nedavno održano u Helsingborgu.

Filip Radović je, pored bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji, osvojio i srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji čime je i ostvario svoj najbolji rezultat u karijeri.

"Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih snažno pomažu razvoj sporta kod osoba sa invaliditetom kroz finansijska izdvajanja za rad Paraolimpijskog komiteta koja su višestruko veća u odnosu na prethodni period. Rezultati naših paraolimpijaca nas obavezuju da i u narednom periodu nastavimo unapredjenje uslova za njihov rad", istakao je Janović.

Za premije za navedene rezultate iz budžeta Ministarstva sporta i mladih će za naše paraolimpijce biti izdvojeno 50.000 eura, saopšteno je iz ovog resora. 

"Imamo najveće premije u regionu koje se uplaćuju direktno sportistima čime kao država pokazujemo koliko vrednujemo rezultate koje ostvaruju naši reprezenti na prestižnim medjunarodnim takmičenjima, a danas mi je posebno drago sto su premije ostvarili oni koji su sinonim posvećenosti, upornosti i istrajnosti", naglasio je ministar.

Sportisti Radović, Bašanović i Bakić kao i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić koji je prisustvovao prijemu, zahvalili su ministru Janoviću na velikoj podršci i odgovornom odnosu koji od početka Ministarstvo sporta i mladih pokazuje prema paraolimpijcima i njihovim rezultatima i istakli da je veliki podrstrek za dalje uspjehe briga koju država u kontinuitetu pokazuje prema licima sa invaliditetom koja se bave sportom.

Prijemu je prisustvovao i selektor paraolimpijaca Nikolaj Lupulesku.

 

 

Ostavi komentar

0/300