17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trka u ekstremnom trijatlonu

Ostalo

Tag Gallery
Comments 0

Trka u ekstremnom trijatlonu

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Trka u ekstremnom trijatlonu, koja će se na Žabljaku održati u subotu, predstavlja simboličan kraj ljetnje turističke sezone ali, kako smatra direktor manifestacije Igor Majer, mnogo više od toga.

“Po prvi put na Durmitoru organizuje se “Black lake”, trka u okviru svjetskog kupa, kakvih u svijetu ima 12 na četiri kontinenta. Učesnici su ekipe od poštovanja koji su Crnu Goru prepoznali kao potencijalno jako dobru destinaciju za organizaciju ovakvog takmičenja za ovaj period godine. Podrazumijeva 3.800 metara plivanja na Crnom jezeru, 187 kilometara vožnje bicikla od Žabljaka preko Boana, Kolašina, Mojkovca, Đurđevića tare do Žabljaka i 42 kilometra tržanja kroz masiv Durmitora. Ekstremnom je dodatno čini okolnost da je start u subotu u pet sati ujutro plivanjem po mraku pri čemu su orijentacija osvijetljene bove na jezeru. Pored zahtjevne biciklističke staze trčanje od ski centra preko Sedla, ispod Bobotovog kuka do Crnog jezera, ponovo do skijališta a cilj je na vrhu Savinog kuka. Sve to za projektovanih 11 sati, koliko je optimalni period a limit je 20 časova”, kaže Igor Majer i dodaje da je trka tehnički i logistički izuzetno zahtjevna.

Organizator trke je “Multisport akademija Mayer” uz podršku brojnih lokalnih i državnih institucija.

Majer kaže da se za trku prijavilo 39 takmičara iz 22 države svijeta I da svaki od njih imaju svoje timove i prati ih cijela logistika tokom takmičenja.

“Na realizaciji ovog projekta radimo dugo. Do sada je sve ocijenjeno najvišom ocjenom što nam puno znači jer je trka na Durmitoru od naredne godine kvalifikaciona za svjetsko prvenstvo koje se, kao I svaki put, naredne godine održava u Norveškoj. Evidentno je gostoprimstvo domicilnog stanovništva što nas odvaja odr drugih. Nepristupačnost prostora daje egzotiku što je primijećeno i daje nam preporuku. Siguran sam da će se lijepa priča pronijeti po svijetu a za narednu godinu očekujemo 250 takmičara”, kaže Majer.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR