11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Druga šahovska liga: Zora i Ibar se izdvojili na vrhu

Ostalo

Comments 0

Druga šahovska liga: Zora i Ibar se izdvojili na vrhu

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Sedam klubova iz Andrijevice, Budve, Kolašina, Petnjice, Podgorice, Plava i Rožaja ovog vikenda su odigrali četiri kola Druge crnogorske lige u šahu.

Domaćin ovog dijela takmičenja bio je agilni ŠK Bihor iz Petnjice koji je obezbjedio odlične uslove za igru. Poslije izuzetnog rezultata koji je ovaj mladi klub postigao na Ekipnom kupu Petnjičani su se pokazali i kao sjajni domaćini.

Na otvaranju turnira učesnike i goste pozdravio je Denis Šabotić, predsjednik ŠK Bihor a takmičenja je otvorio predsjednik Opštine Petnjica  Samir Agović.

''Posle četiri odigrana kola na vrhu se se izdvojili bivši prvoligaši Zora i Ibar i realno je očekivati da se ove dvije ekipe plasiraju u Prvu ligu. Zora ima bod više ali i meč više. Direktni duel ovih ekipa završen je neriješeno nakon velike i uzbudljive borbe. Zoru, klub slijepih i slabovidećih šahista, predvodi prvak svijeta u ovoj konkurenciji internacionalni majstor Predrag Nikač. Prijatno je iznenadio i ŠK Dama kome je ovo debi u takmičarskoj konkurenciji a trenutno se nalazi na trećem mjestu''- navedeno je u saopštenju.

Tempo igre je 90 minuta po igraču iz dodatak 30 sekundi za svaki potez. Sudili su Zoran Peruničić i Mitar Vučinić. ŠK Mornar Bar je odustao od takmičenja neposredno pred početk lige.

Sljedećeg vikenda, kada će se igrati 5,6 i 7 kolo i saznati pobjednici biće održano u Plavu,  od 18. do 20. oktobra 2019. Domaćin takmičenja biće ŠK Plavsko jezero.

Rezultati se mogu pratiti na OVOM sajtu. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR