Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Dogovorena UFC borba na koju se dugo čekalo

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Mozzartsport.com

Dogovorena UFC borba na koju se dugo čekalo

Najpopularnini MMA borac današnjice, Habib Nuramgomedov sinoć je stavio paraf na ugovor o novoj borbi, to jest odbrani UFC trona u lakoj kategoriji. Vijest koja se dugo čekala dobila je potvrdu iz samog vrha najprestižnije MMA (mješovite borilačke vještine) organizacije, to jest od strane predsjenika Dene Vajta.

Ali, ono što je najljepše - konačno će se sudariti vjerovatno dva najbolja borca u ovoj veoma kvalitetnoj težinskoj diviziji, pošto će se Dagestanac namjeriti na Tonija Fergusona. Čuveni El kukuj (Babaroga) je možda i jedini koji bi mogao da porazi neuništivog Orla. Biće ovo drugi put da je ugovoren susret između njih dvojice, a prvi je otpao pošto se ruski fajter prine četiri godine razbolio zbog skidanja kilograma.

Ako iko ima kvaliteta, znanja i kuraži da se ravnopravno pobije i, što da ne, dobije Nurmagomedova, onda je to Ferguson koji je i sam bio, istina interim šampion lake kategorije. Borac iz Kalifornije je do sada imao 28 mečeva, od čega 25 pobjeda (20 je riješio prije posljednjeg gonga). U UFC-u je odradio 16 borbi i samo jednom je poražen, još prije sedam godina i to sudijskom odlukom! Od tada je nezaustavljiv vezavši 12 trijumfa, najviše ikada u njegovoj kategoriji.

Prema prvim informacijima datum treće odbrane trona Nurmagomedova, koji nema poraz u 28 MMA mečeva, je 18. april, a mjesto Bruklin, to jest Njujork.

Ostavi komentar

0/300