9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grbović i Popović predstavljaju Crnu Goru u Lozani

Ostalo

Comments 0

Grbović i Popović predstavljaju Crnu Goru u Lozani

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Ski trkač Aleksandar Grbović i takmičarka u alpskim disciplinama Tamara Popović, predstavljaće Crnu Goru na trećim po redu zimskim olimpijskim igrama mladih koje će se, od 10. do 19. januara, održati u Lozani.

Na najveću smotru skijaša uzrasta od 14 do 18 godina putuje i predsjednik Crnogorskog skijaškog saveza Rajko Kosić kao i treneri Goran Grbović i Marina Kosić.

Naša ekspedicija putuje sa optimizmom ali i realnim očeivanjima jer ih očekuje konkurencija od preko hiljadu takmičara iz cijelog svijeta.

„Naporno sam trenirao još od  juna ovdje na Zabljaku.Nakon bazičnih priprema u  italijanskom centru Livinjo i priprema u FIS kampu u Val di Fiemeu uslijedilo je probno takmičenje na kome sam osvojio treće mjesto, što je pokazatelj da sam dobro odradio pripreme i dostigao zavidnu formu. Prije Švajcarske čekaju me FIS trke na Zlatiboru”, kaže Aleksandar i dodaje da na olimpijadi očekuje plasma među 30 najboljih mladih ski nordijaca što će mu predstavljati podstrek za dalju karijeru i glavni cilj, olimpijadu u Pekingu 2022. 

Jake konkurencije svjesna je i Tamara Popović koja će nastupiti u slalom i veleslalomu.

“Samo učestvovanje, prezentovanje grada i zemlje na toj sportskoj manifestaciji veliki uspjeh i podstrek za buduću karijeru. Osim borbe za što  bolji plasma imaći  priliku  da se upoznam sa Olimpiskim i drugim vrednostima koje mogu da pruže ovakve sportske manifestacije. Osjećam se vrlo dobro i srećno, psihicki sam spremna. I ushićena ali sa  malom dozom treme , jer sam ovakvu priliku dugo čekala.  Trudila sam se da postignem potrebnu spremnost, ali je nedostatak snijega uslovio da imam kratke pripreme. Odradila sam samo dva glecera sa reprezentacijom jesenas u Austriji. Kasnije se sve bazirao na kondicionu spremnost i vješbe snage”, kaže Tamara i dodaje da joj je prošla sezona bila prva u borbi za FIS bodove kroz nekoliko takmičenja u region na kojim je učestvovala i sticala iskustva.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR