23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pjastri do prvijenca u kontroverznoj trci u Mađarskoj!

Izvor: EPA-EFE

Ostalo

Comments 2

Pjastri do prvijenca u kontroverznoj trci u Mađarskoj!

Izvor: Sportske.net

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Oskar Pjastri pobjednik je trke za Veliku nagradu Mađarske u Formuli 1.

Austraalijanac je do prve pobJede u karijeri došao u čudnoj trci i slavio je ispred klupskog druga iz Meklarena Landa Norisa, dok je treći bio Luis Hamilton.

Od samog starta je viđeno mnogo kontroverzi. Pjastri je sa druge pozicije sjajno startovao i zasjeo na čelo trke, dok se Ferstapen probio na drugo mjesto. Međutim, stjuardi su procijenili da je napravio prednost na nedozvoljen način i morao je da vrati pozciju Norisu.

Od tog trenutka situaciju su na vrhu portpuno kontrolisali vozači Meklarena. U pozadini su bitku za treće mjesto vodili Hamilton, Lekler i Ferstapen. Pjastri je do posljednje zamjene pneumetaika, a onda je tim Meklaren odlučio da sam sebi napravi problem.

Pozvali su Norisa prvog u boksu i praktično su mu omogućili da zasJedne na čelo trke. Htjeli su do kraja da vrate Pjastrija na prvu poziciju, insistirali su kod Landa i na kraju je tri kruga prije kraja Noris i propustio Australijanca za prvu pobjedu u karijeri. Iako je kraj kontroverzan, Australijanac je potpuno zasluženo stigao do trijumfa. Ništa se ne bi desilo da su kao što je uobičajeno pozvali Oskara da prvi obavi zamjenu pneumatika.

U pozadini je najzanimljivija bila borba za treće mjesto aktuelnog šampiona Maksa Ferstapena i Luisa Hamiltona. U 63. krugu Holanđanin je došao ispred Hamilton, kasno kočio, Luis ga je zakačio i izbacio sa staze. Bio je to trkački incident i Hamilton se dokopao podijuma. Maksa je prestigao i Lekler, pa je završio na petom mjestu.

Među prvih deset su završili i Karlos Sains, Serhio Peres, Džordž Rasel, Juki Cunoda i Lens Strol.

U generalnom plasmanu vodi Maks Ferstapen sa 265 bodova, na drugom mjestu je Lando Noris sa 189 poena, dok je treći Šarl Lekler sa 162 poena.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Kate

@mr da je propuštio oskara kada je prvi put od njega to traženo nikada ne uspio da ostvari 6 sekundi prednosti

mr

Sramno i nesportsko ponašanje McLarena... Naćerali su čovjeka sa skoro 6 sec prednosti, da dva kruga prije kraja preda prvo mjesto i pobjedu svom klupskom drugu! Nevjerovatno!