13 °

max 24 ° / min 13 °

Petak

20.09.

24° / 13°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorske odbojkašice u subotu protiv Letonije

Ostalo

Comments 0

Crnogorske odbojkašice u subotu protiv Letonije

Autor: Antena M

  • Viber

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore duelom sa Letonijom, u subotu u Jelgavi, počeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026. godine.

Biće to jedini meč u borbi za mjesto na šampionatu Starog kontinenta nakon što je selekcija Bosne i Hercegovine odustala od takmičenja.

Najavljeno je da će Evropska odbojkaška federacija u narednom periodu odlučiti o načinu bodovanja.

Selektor Milorad Krunić kazao je da od svog tima očekuje da u Letoniji pokažu svoju igru i ostvare pozitivan rezultat.

"Razmijenili smo sve video materijale utakmica koje smo igrali. Nema puno nepoznanica, ekipe su tu negdje. One su u maloj prednosti što igraju kući, mi možda malo rasterećeniji zato što imamo uzvratnu utakmicu na našem terenu sljedećeg ljeta. Nadamo se da ćemo biti mirni i koncentrisani i da ćemo ono što smo pripremali pokazati na utakmici i izvući pozitivan rezultat", kazao je selektor Krunić.

Pripreme za ove kvalifikacije trajale su mjesec
u Bijelom Polju. Reprezentacija je odigrala nekoliko prijateljskih utakmica sa Kosovom i Austrijom, a treninzi su bili na visokom nivou.

Kapitenka Melisa Cenović očekuje da će crnogorske odbojkašice u Letoniji odigrati dobar meč i ostvariti pozitivan rezultat.

"Nadam se da će ishod ove uutakmice biti pozitivan za sve nas i da ćemo ove kvalifikacije započeti na najbolji mogući način”, kazala je Cenović.

Za Letoniju otputovale su tehničarke Tijana Tvrdišić, Marija Šušić i Viktoria Đukić, primači servisa i korektori Danijela Džaković, Simona Petranović, Nevena Vukčević, Dijana Vuković i Lara Jovović, srednje blokerke Mina Dragović, Katarina Budrak, Saška Đurović i Lana Rakočević i libera Melisa Cenović i Ksenija Krunić.

U stručnom štabu su selektor Milorad Krunić, pomoćni treneri Luka Bogojević i Mladen Miladinović, kondicioni trener Vladimir Ognjanović, fizioterapeut Nikola Vojinović i statističarka Dunja Simojlović.

Naredne godine u avgustu 2025. godine crnogorske seniorke očekuju utakmicu sa Letonijom na domaćem terenu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR