13 °

max 24 ° / min 13 °

Petak

20.09.

24° / 13°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Memorijalu Nikola Asanović 70 automobilista

Ostalo

Comments 0

Na Memorijalu Nikola Asanović 70 automobilista

Autor: Antena M

  • Viber

Pljevlja spremno dočekuju učesnike Međunarodne brdske auto trke Memorijal “Nikola Asanović”, u znak sjećanja na tragično preminulog velikog šampiona, saopštili su organizatori manifestacije.

Trka će biti bodovana za šampionat Centralno-evropske zone (CEZ), koji okuplja sportske vozače iz 14 država centralne Evrope i za prvenstvo Auto i karting saveza Crne Gore.

Domaćini iz pljevaljskog Auto moto sportskog kluba AP Sport najavili su učešće 70 takmičara koji će svoje umijeće za volanom iskazati na atraktivnoj stazi Rudnica- Dajevića han dugačkoj 4.350 metara.

Direktor trke i predsjednik AMSK AP Sport, Miki Plakalo, kazao je da su spremni da ponovo budu uspješni organizatori međunarodnog takmičenja.

“Sve smo uradili da naša staza zadovolji i sve takmičare i delegata FIA, odnosno CEZ-a Italijana Valtera Olivu. Proširili smo parking na startu, na stazi je i 600 metara novog asfalta. Želim da se zahvalim Opštini Pljevlja i Turističkoj organizaciji, našim stalnim pokroviteljima, kao i generalnom sponzoru Rudniku uglja i drugim firmama i ustanovama koje su nam pomogli da sve pripreme oko organizacije blagovremeno završimo”, kazao je Plakalo.

Uz 59 crnogorskih automobilista učesvovaće i deset inostranih koji će se boriti za evropske bodove.

Memorijal “Nikola Asanović” je peta trka ovogodišnjeg šampionata Crne Gore nakon Šavnika, Kotora, Kolašina i Njeguša.

Očekuju se novi dueli članova pljevaljskog kluba, koji je dominirao na sve četiri dosadašnje trke i Kotora, koji je u prethodnih 14 sezona bio državni ekipni prvak.

Danas su na programu zvanični treninzi, a sjutrašnja trka koja se sastoji od dvije vožnje biće svečano otvorena u deset sati i 45 minuta.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR