18 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

20.09.

23° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bakić protiv Funajame, Ruiz i Ečeverin potencijali rivali Radovića

Ostalo

Comments 0

Bakić protiv Funajame, Ruiz i Ečeverin potencijali rivali Radovića

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crnogorski stonoteniser Luka Bakić u osmini finala paraolimpijskog turnira u Parizu igraće protiv Japanca Mahira Funajame, odlučeno je danas žrijebom.

Duel osmog i devetog stonotenisera svijeta u kategoriji S10 biće odigran u nedjelju.

Bronzani iz Tokija, Filip Radović, kao drugoplasirani igrač na Svjetskoj rang listi slobodan je u osmini finala.

U četvrtfinalnom meču, vrijednom bronzanog odličja, čeka ga bolji iz duela Španca Hoze Manuela Ruiza Rejesa i Čileanca Manuela Ečavegurena, sedmog i desetog igrača sa svjetske liste.

Bakić će, ukoliko eliminiše Funajamu, za plasman na pobjedničko postolje igrati protiv finaliste iz Tokija, Francuza Matea Bohasa ili Rusa Ivana Karpova.

U ostalim mečevima osmine finala sastaće se Brazilac Klaudio Masad – Austrijanac Kristijan Gardoš, Kinez Lian Hao – Nigerijac Alabi Alufemi i Tajlanđanin Banpot Silapakomg – Poljak Igor Mištal.

Trener Vladimir Marić je, govoreći o Bakićevom protivniku u osmini finala, kazao da je Funajama najteži mogući rival u prvoj rundi takmičenja.

On je podsjetio da su se Bakić i Funajama dva puta sastali ove sezone – u finalu Mastersa u Linjanu slavio je Bakić 3:2, dok mu se Funajama revanširao u Kosta Bravi (3:2).

“Očekuje nas težak i neugodan meč. U eventualnom četvrtfinalu Bakić bi se sastao sa pobjednikom duela između domaćeg borca Bohasa i Karpova iz Rusije. Vjerujem u Bakića, njegov kvalitet i plasman u četvrtfinale”, kazao je Marić.

Komentarišući potencijalne rivale Radovića, Ruisa Rejesa i Ečavegurena, kazao da je crnogorski stonoteniser imao i malo sreće u žrijebu.

“To ne mora ništa da znači. Očekuje ga ozbiljan turnir. Radović je u Tokiju bio bronzani, ali po svojim kvalitetima lično vjerujem da on može da ode korak više, da dosanja veliko finale”, rekao je Marić.

Radović i Bakić drugi put nastupaju na Paraolimpijskim igrama - Radović je u Tokiju osvojio bronzanu medalju, dok je Bakić zaustavljen u četvrtfinalu.

Na korak od medalje stali su i u ekipnom dijelu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR