16 °

max 19 ° / min 14 °

Nedjelja

13.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

24° / 15°

Srijeda

16.10.

23° / 14°

Četvrtak

17.10.

18° / 17°

Petak

18.10.

17° / 16°

Subota

19.10.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Aleksić za Meridian sport: Budućnost nije samo sinonim za Podgoricu, već za cijelu Crnu Goru

Ostalo

Comments 0

Aleksić za Meridian sport: Budućnost nije samo sinonim za Podgoricu, već za cijelu Crnu Goru

Izvor: Sponzorisano

Autor: Antena M

  • Viber

Vaterpolisti Budućnosti, kluba koji je seniorski tim dobio tek ove godine, danas počinju nastup u regionalnoj A1 ligi.

Uoči prvog duela koji ih čeka (u Beogradu protiv Vukova) za Meridian Sport govorio je prvi trener PVK Budućnost – Aleksandar Aleksić.

“Budućnost nije samo sinonim za Podgoricu, već za cijelu Crnu Goru. Sada konačno, nakon šest godina rada i četiri od kada sam ja tu, glavni grad naše zemlje ima seniorsku ekipu. Nisam ih samo ja stvori već sam to uradio sa kolegama koji su mi u tome pomogli. Uložili smo ogroman trud i rad i sada već imamo djecu koja su odrasla i koja mogu da doprinesu podizanju nivoa kvaliteta vaterpola kako u Podgorici tako i u Crnoj Gori”, rekao je Aleksić.

Najveći crnogorski vaterpolo klubovi – Jadran i Primorac, postoje već 100 godina i imaju zavidan nivo, a Budućnost je na samom početku pisanja istorije.

“Prethodne četiri godine u ovom klubu bile su izuzetno naporne. Ogroman entuzijazam i ogromna volja i želja doveli su nas do ovog nivoa. Ništa od ovoga u svakom slučaju ne bi ni bilo da djeca iz nas nisu crpila energiju. Oni su nam davali podstrek i vraćali nam nazad sav trud koji smo uložili u njih. Bez njih takvih bi na tom putu vjerovatno negdje stali, međutim, oni su nam uzvratili istom mjerom i to je rezultiralo onim što sada imamo – seniorsku ekipu koju čini svega sedam ili osam momaka sa strane, te 20 naših koji će biti u rosteru za utakmice jadranske lige”, emotivno je ispričao Aleksić.

On je iz Budve stigao u Podgoricu, a gotovo dvije godine je proveo putujući iz jednog u drugi grad. Motivacija su, kaže, bila podgorička djeca u kojima je prepoznao potencijal.

“Putovao jesam iz Budve do Podgorice nekih godinu do godinu i po dana, a sve u cilju razvijanja vaterpola u glavnom gradu jer sam vidio da stvarno ima dosta materijala za to. Motivisala su me djeca koju sam vodio, ali i ljubav prema vaterpolu. Jednostavno, bez entuzijazma koji ne posjedujem samo ja nego i svi ostali predstavnici ovog sporta u Crnoj Gori, ne bi bili tu gdje smo, a nalazimo se među najboljima na svijetu po kvalitetu.”

Već na samom početku postojanja, seniorski tim Budućnosti doveo je neka od poznatijih imena, a Aleksić tvrdi da ih moglo biti još, ali da su željeli da priliku dobiju oni koji su porasli u klubu iz Podgorice.

“Mogli smo u klub da dovedemo mnogo novih i već razvijenih vaterpolista, ali nam to nije bila strategija. Poklopila su se razmišljanja nove uprave i moja, kao i ciljevi i ambicije, pa smo tako odlučili da momci iz našeg pogona čine dio seniorske ekipe. Naravno, napravili smo i strategiju za neki budući period, a želja nam je da u naredne dvije ili tri godine napadnemo Premijer ligu.”

Upitali smo ga i kako su izabrana djeca koja su dobila priliku u A ekipi.

“Pri izboru vaterpolista koji će igrati za seniorski tim, to i djeca znaju, služimo se pravilima koja smo postavili u klubu i koja se moraju poštovati, a onaj koji bude najbolji u tome zaslužiće i mjesto u prvoj ekipi”, objasnio je Aleksić.

Svi uspjesi Budućnosti kojih je bilo na preteč u posljednjih šest godina, konačno su krunisani onim što je grad odavno zaslužio – seniorski vaterpoli tim.

“Budućnost je napravila nevjerovatne rezultate i u, kako ih mi zovemo, nadama, te juniorskoj i seniorskoj ekipi i sve za jako kratak vremenski period. Jednostavno, postojati na vaterpolo mapi tako kratko a uzeti toliko medalja i pehara, kupova i međunarodnih turnira moralo je nečim biti krunisano, u ovom slučaju stvaranjem seniorske ekipe”, kaže Aleksić.

No, i pored svih želja i ambicija, Aleksić je bio realan…

“Uprkos velikim ambicijama moram da budem i realan. Nismo spremni da pariramo Primorcu i Jadranu, koji su najbolji klubovi kod nas. I ove ambicije koje imamo su trenutne, nadam se da ćemo ih ispuniti do kraja godine, a u sljedećih par godina mislim da ćemo biti spremni da pariramo primorskim gigantima. Već što se tiče Budve i Katara, takmičićemo se ove godine sa njima i mislim da ćemo u nekim utakmicama sa njima izvući pozitivan rezultat i ispuniti minimalni cilj, da budemo treći u Crnoj Gori.”

Budućnost u narednom periodu, a na otvaranju A1 Regionalne lige, gostuje Vukovima i Zemunu, a Aleksić ne želi mnogo da govori o protivnicima.

“Analizirali smo ekipu Vukova koja važi za favorita ove sezone i zaključili da su im oružje kontra i polukontra. Mi ćemo se držati našeg plana i pokušati da pariraramo renomiranom protivniku. Što se ekipe iz Zemuna tiče, ne znamo mnogo o njima. Uostalom, ovo je za nas novo takmičenje i probaćemo da iz njega izvučemo sve najbolje što možemo”, rekao je Aleksić, a onda nam otkrio i koji su to dugoročni ciljevi ekipe:

“Za ovu sezonu jedini plan nam je da se pozicioniramo u drugoj jadranskoj ligi. Napravili smo tim, stariji i iskusniji igrači mnogo pomažu i savjetima i iskustvom, ali i samim ponašanjem u bazenu i van njega. Vidjećemo koji su nam dometi i saznati gdje su, na nekoj ozbiljnoj ljestvici, naša djeca i da nadogradimo seniorski tim.”

Bazen u Podgorici bio je domaćin mnogih velikih takmičenja prije svega za selekciju Crne Gore, a da su uslovi na vrhunskom nivou uvjerio nas je i trener “plavo-bijelih”.

“Uslovi na bazenu u Podgorici su fenomenalni. Posebno ljeti kada imamo i otvoreni i zatvoreni bazen. Ove godine imamo i povećan broj termina što se nadam da će i u budućem periodu biti tako jer su nam potrebni da bi imali prostor da razvijamo prvi tim. Naš bazen je odličan i mogu slobodno reći i najbolji u Crnoj Gori”, poručio je Aleksić za Meridian Sport.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR