18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rado viđena ekipa na Podgorica Millennium Run-u: Upoznajte profesoricu koja učenike inspiriše ličnim primjerom

Ostalo

Comments 0

Rado viđena ekipa na Podgorica Millennium Run-u: Upoznajte profesoricu koja učenike inspiriše ličnim primjerom

Izvor: Sponzorisano

Autor: Antena M

  • Viber

Mlade naraštaje najbolje je edukovati na sopstvenom primjeru -  stav  je kojim se vodi Marija Mitrović, profesorica fizičkog vaspitanja u podgoričkoj Gimnaziji „Slobodan Škerović“. Ova zaljubljenica u zdrave stilove života i rad sa djecom svoj angažman nije svela isključivo na školski teren i fiskulturnu salu, već je mlade gimnazijalce izvela van okvira standardnih časova.

Tako ovu ekipu redovno možete vidjeti na raznim sportskim takmičenjima, a ovog novembra tradicionalno će se naći i na startnoj liniji Podgorica Millennium Run-a.

Mitrović kaže da je cijela priča počela sasvim spontano, te da je vremenom prerasla u nestrpljivo iščekivanje najvećeg sportskog praznika u gradu, za koji se sa svojim đacima već uveliko priprema.

„Kao profesorici fizičkog vaspitanja pripala mi je čast da budem koordinatorka sekcije atletike. Kako su članovi grupe uglavnom učenici koji se aktivno ne bave sportom odlučila sam da im, kroz sekciju, osmislim i dodatne aktivnosti. Kako je gospodin Igor Majer organizator raznih sportskih događaja u našem gradu, prateći njegov rad i njegove organizacije trka, došla sam na ideju da kroz sekciju  uključimo i učenike“, kaže Mitrović.

Njena inicijativa naišla je na sjajne reakcije gimnazijalaca, pa je iz godine u godinu interesovanje za ovaj događaj sve veće.

„Iskustva su nam prelijepa, djeca rado učestvuju. Gospodin Majer nam svaku trku koju organizuje, a u kojoj mi kao škola učestvujemo sa učenicima, obezbijedi besplatno učešće. Jer smatramo da ako im je školovanje besplatno, treba i ovakve aktivnosti da im budu besplatne. Igor je imao sluha za to i uvijek su nam na raspolaganju besplatne kotizacije“, poručuje Mitrović.

Ova prosvjetna radnica koja i te kako zna da pristupi učenicima i probudi im ljubav prema sportu, na tome se nije zaustavila. Pored đaka, podstakla i svoju porodicu, ali i kolege da dođu na startnu liniju i priušte sebi izazov koji se dugo pamti.

“Majka sam troje djece i svake godine, otkad postoji ova trka, oni učestvuju. Takođe, ove godine se deset učenika sprema za trku, ali imam i kolege i koleginice koje će učestvovati sa nama.Kako smo u junu kao kolektiv učestovali na Montenegro Business run-u, određeni broj kolega zainteresovan je da bude dio svih trka koje organizuje gospodin Majer“, navodi Mitrović.

Stava je da učenicima moramo biti primjer kako da ulažu u svoje zdravlje i kako na pravi način da iskoriste slobodno vrijeme.

„Svakodnevna aktivnost u vidu trčanja je aktivnost koju možemo svi sebi da prijuštimo. Drago mi je kad čujem za koliko su istrčali prošlogodišnji Millenium run i koja su očekivanja ove godine. Posle trke ulazimo i upoređujemo vrijeme. O događaju danima razgovaramo, napravimo fotografije koje oni rado dijele na društvenim mrežama, upoređujemo vrijeme... Sve u svemu, prezadovoljni smo cijelom organizacijom Podgorica Millenium run, i rado ćemo se prijavljivati u učestvovati u svakoj trci“, zaključuje Mitrović.

Podsjetimo, četvrto izdanje Podgorica Millennium Run, u organizaciji Multisport akademije Mayer, biće održano 9. i 10. novembra, pod sloganom „Podgorica trči“.

Tokom prvog dana, 9. novembra trkačka staza namijenjena je najmlađim učesnicima koji će u okviru besplatne „Dječije trke“ imati priliku da se takmiče na distancama prilagođenim njihovim uzrastima. Drugi i ujedno glavni takmičarski dan rezervisan je za iskusnije trkače i dionice od 5km, 10km, 25,1km i 42,2km.

Prijave za sve trke otvorene su do 1. novembra, a zainteresovani se mogu prijaviti na zvaničnoj stranici putem linka:https://www.podgorica.run/registracija.

Svi detalji uključujući pravila učešća, kotizacije, raspored trka i informacije o nagradnom fondu dostupni su OVDJE.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR