14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Johanson: Želimo pobjedu u Češkoj

Rukomet

Comments 0

Johanson: Želimo pobjedu u Češkoj

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore ne želi da kalkuliše, želi pobjedu u Češkoj i da već u prvom meču napravi korak ka ispunjenju cilja, kazao je selektor Per Johanson.

Crna Gora i Češka rivali su u baražu za Svjetsko prvenstvo, koje će u decembru biti odigrano u Japanu.

Prvi meč biće odigran u češkom gradu Most 31.maja. 

Revanš je 5. juna u Nikšiću 5. juna.

Johanson je ranije objavio spoisak, na kojem zbog povrede neće biti Milene Raičević i Tatjane Brnović.

On je istakao da Crna Gora igra protiv iskusnog i kvalitetnog tima, koji je dugo na okupu i ostvario dobre rezultate na posljednja dva prvenstva.

„Idemo na pobjedu u Češkoj, ne želimo da kalkulišemo ili branimo nešto. Imamo jasan cilj – pobjedu, a nakon toga da sa navijačima dočekamo revanš. Veoma su važni mečevi pred nama, možda i najvažniji u posljednjih nekoliko godina za žensku reprezentaciju. Fokus na predstojeća dva meča, ali znamo da su značajni za ono što je prioritet – plasman na Olimpijske igre u Tokiju“, kazao je Johanson na konferenciji za novinare.

On je istakao da je lider češke selekcije Iveta Luzumova, kao i da igra rivala zavisi i od lijevog beka Markete Jerbakove iz Erda.

„Češka ima dobra krila, igra disciplinovano kao tim. Treba istaći i Janu Knedlikovu iz Đera“, kazao je Johanson.

Komenatarišući posljednji meč dva rivala na Evropskom prvenstvu u Malmeu 2016. godine Johanson je kazao da je Češka bila dobra u kontri i disciplinovana u napadu. 

„Ima razlike u sastavu u odnosu na taj meč, ali isti je selektor. To je tim koji zaslužuje respekt“, kazao je Johanson.

Kapiten Jovanka Radičević kazala je da reprezentativke znaju značaj dvomeča sa Češkom i konačnog cilja.

„To je izuzetno kvalitetna ekipa, koja ima dobre individualce. Moramo da odigramo pametno i disciplinovano, posebno jer ćemo biti oslabljene. Uvijek smo kad je teško znale da pokažemo karakter. Bićemo fokusirane na našu igru, Češka neće imati čime da nas iznenadi. Želimo da pokažemo da vrijedimo i da je naše mjesto na SP“, kazala je Radičević.

Ona je naglasila da je za crnogorsku selekciju svaki pojedinac bitan, navodeći da će odsustvo Raičević i Brnović biti veliki hendikep.

„Izostanak Raičević će se osjetiti, jer je ona bila vođa na terenu i mozak ekipe. Važno je da ispoštujemo dogovor i vjerujem da možemo nadoknadi njihov izostanak“, rekla je Radičević. 

Lijevi bek Đurđina Jauković smatra da crnogorsku selekciju očekuju dva teška meča.

„Znamo od kakavog su značaja ti mečevi, ali ne treba da stvaramo sebi pritisak, jer imamo iskustvo igranja protiv njih. Kvalitetna su ekipa, predvodi je Luzumova koja duži nniz godina igra na vrhunskom nivou. Imamo vremena da se pripremimo za njih, vjerujem da ćemo ostvariti povoljan rezultat i da revanš u Nikšiću dočekamo pred punom dvoranom“, rekla je Jauković. 

Ona je istakla da joj je drago što će igrati u svom rodnom gradu.

Predsjednik Rukometnog saveza, Petar Kapisoda kazao je da je predstojeći dvomeč crnogorskoj reprezentaciji veoma važan za nastavak kontinuiteta učešća na smotrama najboljih selekcija Evrope i svijeta.

„Dvomeč dobija na značaju ako imamo u vidu da je učešće na SP i plasman među sedam najboljih uslov za vizu za OI u Tokiju, što je i krajnji cilj ove reprezentacije. Mnogo puta su pokazale da su najbolje kad je najteže, uvjeren sam da će i ovog puta pokazati karakter i maksimalnim pristupom u oba duela ostvariti prvi zacrtani cilj. Nadam se povoljnom rezultatu u Češkoj, koji će biti dobra najava za revanš u Nikšiću. Nadam se da ćemo 5. juna proslaviti peto učešće na šampionatima svijeta“, rekao je Kapisoda.

Johanson na pripremama računa na 19 rukometašica. 

Na spisku su: Marina Rajčić, Ljubica Nenezić, Anastasija Babović, Majda Mehmedović, Ivona Pavićević, Dijana Ujkić, Jovanka Radičević, Sanja Premović, Nina Bulatović, Ema Ramusović, Bobana Klikovac, Ivana Godeč, Đurđina Jauković, Jelena Despotović, Anđela Bulatović, Itana Grbić, Katarina Bulatović, Andrea Klikovac i Nikolina Knežević. 

Najavljeno je da će Johanson uoči puta za Češku skratiti spisak na 16 djevojaka. 

Uspješnija ekipa iz dvomeča izboriće plasman na decembarski šampionat. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR