13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ŽRK Budućnost: Ispunjen plan u Beranama, slijedi serija pripremnih mečeva

Izvor: Foto: zrkb.me

Rukomet

Comments 2

ŽRK Budućnost: Ispunjen plan u Beranama, slijedi serija pripremnih mečeva

Izvor: zrkb.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Rukometašice Budućnosti u Podgorici će nastaviti pripreme za novu sezonu, nakon što su u Beranama odradile bazični dio, koji će biti odlična osnova za seriju kontrolnih mečeva koji već od četvrtka očekuju naše šampionke.

Po planu kondicionih trenera Maje Ivanović i Tanje Šarenac, ''plave'' su u Beranama odradile sve što je bilo planirano, a dueli francuskog Bresta i rumunske Ramniku Vlčee koji su rivali i u Ligi šampiona, te ruskog Astrahana, odlične su provjere koje će poslužiti treneru Draganu Adžiću da se uvjeri u trenutnu formu igračica i stekne sliku o detaljima na kojima treba raditi u nastavku priprema.

"Djevojke su u dobrom stanju došle na početak priprema jer su radile tokom ljeta po programu koje su im pripremile kondicioni treneri. U Beranama smo radili po novom konceptu i mogu da kažem i odradili sve što je bilo planirano. Nakon testiranja koja smo imali u Podgorici, bili smo svjesni forme svih djevojaka i na osnovu toga smo i koncipirali plan rada. I zdravstveni bilten je povoljan i važno je što su nas zaobišle povrede. Sanja Vujović je dugo bila van terena, ali i njena forma ide uzlaznom putanjom. Osim nje, prvi pripremni meč propustiće i Katarina Džaferović, ali već u narednim duelima, vjerujem da ću na raspolaganju imati kompletan tim", kaže trener Adžić za zvanični sajt ŽRK Budućnost.

U pauzi između dvije sezone, dvostruki šampion Evrope angažovao je šest pojačanja – uz crnogorske reprezentativke i povratnice u dres Budućnosti Jovanku Radičević i Majdu Mehmedović, na vjernost našem klubu obavezale su se Slovenka Barbara Lazović Varlec, reprezentativka Srbije Sanja Vujović, norveška golmanka Emili Stang Sando, kao i najbolja mlada igračica Bosne i Hercegovine Jovana Ilić.

"Jovanka i Majda odlično poznaju sistem rada u Budućnosti i reprezentaciji, tako da je osjećaj kao da su one bile sa nama svih ovih godina. Sando se pridružila nakon priprema koje je imala sa nacionalnim timom i u dobroj formi nastavila da radi sa nama u Beranama. Siguran sam da će i Sanja brzo savladati naš sistem rada i dostići željeni nivo forme, jer treba imati u vidu da je imala dugu pauzu. Raduje me i to što je Barbara došla u odličnom stanju na početak priprema, a za nju adaptacija neće biti problem jer je dugo bila u Vardaru, gdje je igrala sa Jovankom Radičević, dok je prošle bila saigračica i sa Majdom". 

''Plave'' će od četvrtka  do 13. avgusta odigrati četiri kontrolna duela u Sportskom centru ''Morača'', od kojih tri protiv timova koji će biti rivali i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Prvi protivnik u pripremnom periodu biće francuski Brest, u četvrtak od 18 sati i 30 minuta.

Dueli protiv rumunske Ramniku Vlčee zakazani su za 10. i 11. avgust, dok je okršaj protiv ruskog Astrahana na programu 13. avgusta.

"Pripremne duele smo dogovorili i prije žrijeba za grupnu fazu Lige šampiona, a ispostavilo se da ćemo već u avgustu imati priliku da igramo protiv dva tima koji su rivali i u grupi.

Brest i Ramniku Vlčea su se pojačali sa nekoliko novih igračica, tako da će predstojeći dueli biti odlična prilika da se uvjerimo u njihove kvalitete i dobijemo dragocjene informacije. I jedni i drugi su par sedmica ranije počeli pripreme u odnosu na nas, ali to nam i odgovora da bi ih osjetili kada su u prednosti u odnosu na nas, što siguran sam, neće biti slučaj u oktobru i novembru kada budemo igrali zvanične mečeve", zaključio je Adžić.

Nova sezona Lige šampiona počinje prvog vikenda oktobra, kada će u Podgorici gostovati francuski Brest.

Rivali su u grupi su još rumunska Rimniku Vlčea i njemački Bitighajm, a u glavnu rundu idu tri prvoplasirana tima.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Djoša

@miko Evo ti gledas ocigledno. Cim znas ko je bio a nije igrao. Zavist je cudo. Pojede covjek. Postane tezak i sebi. Raduj se majstore bice ti lakse.

miko

samo da nam Pletikosic proradi.evo peta godina se ceka ali pomaka nema.prosle godine Suslova Ruskinja promasena investicija.zar gleda ovo jos neko osim uzih porodica