Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Minamoto se zaljubio u "lavice" i naučio "E viva Crna Gora"

| Postavio/la: Bojan Šuković

Minamoto se zaljubio u "lavice" i naučio "E viva Crna Gora"

Rukometašice Crne Gore sjajno guraju na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Nakon očekivanih pobjeda nad Senegalom i Kazahstanom, "lavice" su trijumfalno izašle i iz dva derbija - najprije je nadigrana Mađarska, a onda i Rumunija, za stoprocentan učinak nakon prva četiri kola i diobu prvog mjesta sa Španijom. 

Upravo će sa "furijom", u petak, od 7 sati, Crnogorke odlučivati o prvom mjestu u grupi. Za sada, prenose sigurna dva boda u Glavnu rundu gdje ih očekuju tri nova derbija, sa Rusijom, Švedskom i Japanom. 

Jovanka i saigračice, ko zna koji put, pokazale su ratnički karakter i divljenja vrijednu strast. I kada im rezultat nije išao na ruku, nijesu odustajale, smogle su snage da izguraju do kraja, da učine Crnu Goru ponosnom.

No, svojim su ponašanjem natjerale i Japance da se zaljube u njih. Čini se logično, jer ako neko zna da prepozna i poštuje viteštvo, onda su to potomci samuraja.

U Kumamotu, Crnogorke su imale nevjerovatnu podršku sa tribina. Otkud to?

Naša ekspedicija bila je gost Opštine Minamoto i tamo je selekcija Pera Johansona odradila posljednje pripreme pred start takmičenja. Gradonačelnik i službenici Opštine ugostili su predstavnike crnogorske reprezentacije u zvaničnim prostorijama, a onda i na večeri. Specijalno za tu priliku naručili su vina crnogorskog proizvođača "Plantaže". 

Oduševljeni "lavicama" postali su njihovi vjerni navijači i na utakmicama. Štampali su dresove, ispisali na japanskom navijački poklič "E viva Crna Gora" i još nekoliko transparenata podrške i bodrili ih do posljednjeg sudijskog zvižduka i - pobjede, na sve četiri utakmice!

Podrška neočekivanih prijatelja, nema sumnje, bila je vjetar u jedra naših "lavica" , možda i odlučujući momenat u mečevima koji su riješeni "na gol" razlike.

Zato, u znak zahvalnosti, iz domovine "zlatnih lavica" uzvraćamo - "E Viva Minamoto"!

Komentari

Ostavi komentar

0/300