13 °

max 24 ° / min 13 °

Petak

20.09.

24° / 13°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hauge se pridružila Podgoričankama: Prve impresije u Podgorici su sjajne

Izvor: ŽRK Budućnost

Rukomet

Comments 0

Hauge se pridružila Podgoričankama: Prve impresije u Podgorici su sjajne

Autor: Antena M

  • Viber

Rukometašice Budućnosti u Podgorici odrađuju pripreme za početak nove sezone u EHF Ligi šampiona, koju otvaraju 8. septembra gostovanjem Rapidu u Bukureštu.

Jedna od četiri igračice koje su kao pojačanja stigle u redove dvostrukog šampiona Evrope je golmanka rođena u Norveškoj, a koja od 2015. godine brani za reprezentaciju Japana – Sakura Hauge, poznata i kao Sakura Kametani.

Golmanka koju su ljubitelji rukometa u Crnoj Gori dobro zapamtili kao junakinju senzacije i pobjede Japana protiv naše reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju, ističe da ima veoma pozitivne utiske nakon prve sedmice rada sa novim saigračicama.

„Moje prve impresije o klubu, saigračicama i stručnom štabu su zaista sjajne. Osjećam toplu dobrodošlicu od strane svih i zbog toga se osjećam veoma lijepo. Svi su profesionalni i posvećeni onome što radimo, dajemo maksimum na svakom treningu“, kaže Hauge.

Golmanka rođena u norveškom Bergenu ističe da dobro poznaje crnogorske rukometašice, te da je u prethodnim sezonama pratila izdanja Budućnosti u Ligi šampiona.

„Gledala sam utakmice Budućnosti u prethodnim sezonama Lige šampiona, znala sam da dolazim u klub sa velikom tradicijom, koji je uvijek u samom vrhu evropskog rukometa. Znam takođe, da i crnogorska reprezentacija ima bogatu istoriju i značajno mjesto na evropskoj i svjetskoj mapi. Nekoliko puta sam bila u prilici da igram protiv vaše reprezentacije. Iako ste mala nacija, uvijek ste bili u stanju da stvorite nove igračice koje su napredovale u karijerama i postale prepoznate na međunarodnoj sceni.

Budućnost u novu sezonu ulazi sa nekoliko iskusnijih igračica i okosnicom koju će činiti crnogorske reprezentativke, uglavnom one koje još nemaju veliko iskustvo igranja na najvećoj sceni.“

Protivnici u grupnoj fazi Lige šampiona, praktično, nijesu mogli da budu teži, jer će u okviru grupe B, izabranice Bojane Popović igrati protiv norveškog Vajpersa, danskih Esbjerga i Odenzea, njemačkog Ludvizburga, mađarskog Đera, francuskog Bresta i rumunskog Rapida.

„Znam da su okolnosti drugačije nego što je to bio slučaj kada sam potpisala ugovor, ali vjerujem da možemo da napredujemo korak po korak u duelima protiv odličnih timova. Moramo da se borimo protiv sjajnih protivnika, sa željom da se prikažemo u što boljem svjetlu. To naravno neće biti lako, ali sve dok se budemo držali zajedno i borili za isti cilj, učili iz svakog meča, možemo da se nadamo dobrim izdanjima. Vjerujem da mogu da doprinesem izdanjima kluba u novoj sezoni. Prilika da ponovo igram u Ligi šampiona znači mi mnogo, veliki je motiv da igram protiv različitih timova i igračica iz najjačih rukometnih nacija. To je nešto o čemu sanja svaka igračica“, zaključila je Hauge.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR