13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obavljeno antropometrijsko mjerenje ženske rukometne reprezentacije CG

Rukomet

Tag Gallery
Comments 0

Obavljeno antropometrijsko mjerenje ženske rukometne reprezentacije CG

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

U SRC Topolica, sinoć je obavljeno mjerenje ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, koja se nalazi u Baru u sklopu priprema za baraž utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, koje će biti odigrane protiv reprezentacije Bjelorusije.

Navedena mjerenja su realizovali profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG iz Nikšića, Ivan Vasiljević i profesorica Marija Bubanja.

Mjerenje je realizovano sa Tanita vagom koja omogućava sportistima praćenje svih relevantnih parametara.

’’Tanita vaga radi na principu bioelektrične impedanse koja predstavlja brzu i neinvazivnu metodu za procjenu sastava tijela. Na osnovu instaliranog softvera koji vaga posjeduje reprezentativke Crne Gore su imale na uvid procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, kao i segmentnu analizu procenta masti, (procenat masti u lijevoj i desnoj ruci, kao i procenat masti u lijevoj i desnoj nozi. Rukometašice su takođe dobile informacije o vrijednostima visceralnih masti i o procentualnim vrijednostima mišićne i koštane mase, kao i parametrima metabolizma, za svaku pojedinačno.

Osim navedenih parametara, takođe su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela’’, ističe profesor Vasiljević.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića je kao što je i najavljeno nastavio sa proširenjem baze rezultata vrhunskih sportista, jer rezultate da kojih se dođe treba na jedan stručan način sagledati i pročitati i na osnovu njih dati smjernice za dalji rad funkcionisanja kako samih sportista, tako i klubova i saveza.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR