14 °

max 18 ° / min 10 °

Ponedjeljak

16.09.

18° / 10°

Utorak

17.09.

21° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova medalja za crnogorski vaterpolo: "Ajkule" srebrne na Evropskom prvenstvu!

Vaterpolo

Comments 6

Nova medalja za crnogorski vaterpolo: "Ajkule" srebrne na Evropskom prvenstvu!

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crna Gora ima vaterpolo budućnost – bilo je to jasno i prije finala, još jedna potvrda stigla je u meču za zlato na Evropskom prvenstvu u Burgasu, iako su nakon penal-ruleta naši mladi momci morali da čestitatju boljem.

Juniori Crne Gore nakon peteraca poraženi od Hrvatske u finalu Evropskog prvenstva 7:7 nakon 32 minuta, a 3:1 poslije peteraca.

Vjerovatno i umorni od napornih mečeva tokom nokaut faze naši momci su nešto slabije ušli u meč, posebno u napadu gdje su do prvog gola stigli tek na pet sekundu do kraja prvog poluvremena – strijelac je za 3:1 nakon kontre bio Strahinja Gojković.

S druge strane, iako je su momci Miodraga Mirović dugo bili dobri u odbrani, Hrvatska je u finišu druge četvrtine poslije golova Pavlića sa peterca i drugog pogotka Šušića imala 3:0. Na sreću mladih ajkula stigao je odgovor Gojkovića.

Treća četvrtina pokazala je talenat naših momaka – Srđan Janović je početkom treće četvrtine smanjio na 3:2, a nakon gola Danila Stupara i bombe Janovića Crna Gora je imala 4:4.

Ipak, početkom posljednjeg perioda sudije su možda i propustile priliku da priznaju čist pogodak naše reprezentacije, da bi Viktor Tončinić šraubom odveo Hrvate na 6:4.

Nisu se ni tada predavali naši, a Andrija Roganović i Stupar projektilom vratili su Crnu Goru u igru (6:6) na tri minuta do kraja.

Do prvog vođstva “ajkule” su stige na manje od dva minuta kada je Balša Vučković pogodio za 7:6 , da bi Ivuša Burđelez sve vratio na početak na 39 sekundi prije kraja i odveo meč u penal-rulet.

A, tamo su mirniji bili Hrvati koji slave evropsku krunu…

Podsjećamo, ovog ljeta U18 selekcija je bila bronzana na Svjetskom prvenstvu u Argentini, dok je U16 bila četvrta na Svjetskom prvenstvu na Malti. Dakle dokaz, Crna Gora ne treba da brine za budućnost vaterpola!

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Još će se o njima slušati ovo je tek početak njihovog vaterpolo života Bravo đetići, neka vas sreća prati kroz život

Ante

Triba nas spojiti i biti ćemo najjači na SVITU. ŽIVILA CRNA GORA !!! ŽIVILA HRVATSKA !!!

dado

ponos nas tako mali a tako nesalomljivi! MNE da je vječna!