Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Bljesak" I "Oluja" su bile oslobodilačke akcije

| Postavio/la: Antena M

"Bljesak" I "Oluja" su bile oslobodilačke akcije

Piše: Novak Adžić

Činjenice, neophodno, trebamo uzeti u obzir i koherentno njima, nemam bojazni da lično kažem; bio sam kao istaknuti clan LSCG na strani Hrvatske i Hrvata u oslobodilackom ratu 1991-1995, te "Bljesku" i "Oluji" 1995.

Protiv svih zločina sam vazda bio, srpskih i drugih, znači i hrvatskih, te bio sam protiv tada Miloševićeve i Tuđmanove agresije na Bosnu (1992-1995) i njene podjele, utanačene u Karađorđevu i Tikvesu (mart-april 1991) kao sto sam i danas.

A, cetnicko-velikosrpskim strukturama u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj poručujem: "Sjetite se Vukovara, Skrabrnje, Dubrovnika i zločinacke agresije na Hrvatsku, bombardiranja Šibenika, Zadra, Zagreba itd, i to Vam, uvažena gospodo kažem, kao autohtoni Crnogorac i liberal.

Bio sam za pad tzv. RSK 1995., a protiv zločina nad Srbima i bio sam pristalica integracije okupiranoga hrvatskoga teritorija u sastav Republike Hrvatske.

4.-5. jul, je indirektno i crnogorski praznik i Crna Gora i treba da šalje u Hrvatsku u Knin (Zvonimirgrad) na Dan pobjede, dan hrvatskih branitelja i domovinske zahvalnosti svog predstavnika.

Žao mi je svih zrtava i to je princip moj, a lično mislim da su se Milošević i Tuđman dogovorili o padu Tzv. Krajine. Uostalom to u svojim memoarima konstatuje i Martin Spegelj.

No bilo kako bilo, "Oluja" je bila oslobodilačka akcija hrvatske vojske da se konacno slomi srpski agresor i okupator u Hrvatskoj, i tada sam je lično podrzao, a iza nje je stala SAD.

I danas mislim da je to svijetla akcija, ali duboko osuđujem zlocine nad srpskim civilnim stanovništvom, za koje sigurno nije kriv sjajni general Ante Gotovina, koji je s Markacem i pravosnažno oslobođen u Hagu.

Komentari

Boško Agram,

@Marko, najveći dio od tih 2000 su sami srpski vojnici, 'šešeljevci', 'tigrovi' i 'škorpioni' pogazili tenkovima u bježaniji. Ovi što su se dokopali Srbije dočekani su gore od azilanata iz Sirije. Po ko zna koji put dokazana je ona Drljevićeva: 'Domovine se ne mogu mijenjati kao konji na vašaru'.

Momčilo,

@Marko, Nikako niko da kaže da su Srbi pravili dvije srbske "države" ( SAO, a onda i republika srpska krajina, i zapadna Slavonija ) na teritoriji Hrvatske. Pa ko bi to dozvolio.Zločina je bilo na obje strane, bez toga ne ide. A Srbi su pobjegli, jer su "uprljali " ruke, sami. Borili se protih drž

Marko,

@Kurke, Jesi li ti svjestan da je u toj ''cistoj'' ubijeno ili nestalo preko 2000 ljudi??? Shvatam komplekse koje vas tuku u odnosu na Srbe, ali ovo postaje patoloska mrznja....

Kurke,

@Jagoš, Narod se pokrenuo po naredbi za evakuaciju vodjstva RSK i nije protjeran od strane HR. Mozda bi se to desilo da su ostali u sta licno sumnjam, jer se HR bojala osude svijeta, ali to je vec prica "stabi bilo kad bi bilo". Formalno pravno ne moze se osuditi HR za progon tog stanovnisva.

Bakica,

@Boško Agram Kako mozes svoju srecu na tudjoj nesreci graditi.Tvoja teza nema nikakvog osnova.

Jagoš,

... Za koje sigurno nije kriv sjajni general Gotovina... Ko može sa sigurnošću znati ko je kriv? Uglavnom, oni koji zakuvaju razne ratne oluje, obično prežive taj isti rat. I vratimo se početku priče, sve je bio politički dogovor.

Jagoš,

Odzvonile su mi riječi hrvatske predsjednice. Osim afiniteta prema fudbalu izgleda ih ima i prema ratovanju. Pušku u ruku i u boj :) saglasi se i Josipović da je neprimjereno. A inače, malo čudno ime za jednu svijetlu akciju: Oluja.

Jagoš,

Preplašena djeca na traktorima, koja su eventualno ponijela jednu igračku, i oduzimanje doma ljudima nikako se ne mogu nazvati svijetlom i oslobodilačkom akcijom. Pa da je iza nje stao cio svijet. Nije ljudski gledati jednu stranu rata.

Jagoš,

Novače, saglasio bih se sa samo jednom rečenicom iz cijelog teksta: Franjo i Slobodan su sve dogovorili. Apsolutno. Kao što je, barem meni, simptomatično rukovanje tj pomilovanje ruke danas (Dodik i Izetbegović prije neki dan na fotki iz Sarajeva). Politika je čudo.

Boško Agram,

Adžiću, kapa dolje za tekst! Da ne bijaše Bljeska i Oluje, ne bi danas bilo nezavisne Crne Gore.

Ostavi komentar

0/300