12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fašistički istup istoričara Čedomira Antića

Stav

Tag Video
Comments 13

Fašistički istup istoričara Čedomira Antića

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Miroslav Ćosović

U Srbiji vlada dosad neviđena anticrnogorska histerija. Bezbrojni srpski šovinisti, fašisti i ljotićevci-nacisti svakodnevno u srpskim medijima blate Crnu Goru i Crnogorce povodom novousvojenog crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

U Srbiji je javna debata izuzetna rijetkost: Na svim televizijama, radio stanicama i u drugim medijima u Crnoj Gori uvijek je bilo moguće i uvijek je bilo organizovano sučeljavanje debatera koji imaju suprotne stavove. Nekada na NTV Montena, na RTCG, na radiju Antena M... svuđe, u svim medijima, sučeljavanje mišljenja je moguće.

Sučeljavanja istomišljenika 

U Srbiji, emisije u kojima sučeljavaju mišljenja su rijetkost, naročito kad su u pitanju crnogorske teme. Tako je u vrlo gledanoj emisiji Ćirilica na TV Happy, 30. decembra 2019. godine, bilo pet gostiju, tema emisije je bio crnogorski Zakon o slobodi vjeroispovijesti - svi gosti bili su protivnici novousvojenog zakona i svi su bez ikakvog otpora bjesomučno lagali i histerisali protiv Crne Gore i Crnogoraca. Isto se dešava na RTS-u, dovode goste iz samo jednog razloga - da bi lagali o Crnoj Gori i Crnogorcima, a mišljenja suprotna srpskim-šovinističkim ne mogu se čuti.

Moramo prihvatiti kao uobičajeno i normalno, jer Srbija je zemlja u kojoj u parlamentu śede ljubitelji po zlu čuvenog srpskog naciste Dimitrija Ljotića. Predvodi ih Boško Obradović koji je za Ljotića rekao: "Ima stvari koje mi se lično sviđaju u onome što je Dimitrije Ljotić pisao u svojim političkim govorima." (link)

Što se nekome može sviđati kod Dimitrija Ljotića, beznačajnog po intelektu, kod čovjeka čiji su vojnici u oktobru 1941. privodili kragujevačke Srbe Njemcima na strijeljanje?!

U parlamentu Srbije imamo i staru fašističku stranku Vojislava Šešelja, tu je i ogromna SNS njegovog bivšeg saradnika  Aleksandra Vučića, tu su i nacional-socijalisti Slobodana Miloševića koji su bili predvodnici ratova devedesetih.

Skoro niko u Srbiji nije upoznat sa osnovnim činjenicama o crkvi u Crnoj Gori

U jednoj takvoj zemlji 99% naroda na zna da u pravoslavlju postoji kanon ustanovljen na Vaseljenskom crkvenom saboru prije više od 1500 godina - koji kazuje da svaka država treba imati svoju nezavisnu crkvu. U Srbiji se vjerovatno niko ne pita zašto Rusi, Bugari, Srbi, Rumuni, Grci, Kiprani... imaju svoje autokefalne crkve, a Crnogorci nemaju? Kada bi neko u Srbiji predstavio ovu jednostavnu činjenicu, to bi bila senzacija! Srpska nacija bi bila u šoku. Samostalna crkva u samostalnoj državi, zar je to pravilo, zapitala bi se u čudu srpska nacija! Zar nije prirodniji četnički kanon "Homogena Srbija" Stevana Moljevića, mnogi bi proklamovali.

U Srbiji skoro niko ne zna da crkva pod zvaničnim imenom Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nije postojala prije kraja 1918. godine, ne postoji nijedan zvanični dokument prije 1919. godine u kom je crkva na Cetinju imenovana kao srpska, niti postoji pečat na kome stoji da je crkva na Cetinju - srpska.

Takođe, skoro niko u Srbiji ne zna da vladike u Crnoj Gori nikada prije kraja I svjetskog rata nijesu birali van Crne Gore, kao što ih biraju danas! Danas o izboru crnogorskih vladika odlučuju i odlučivali su - Pahomije Gačić, Kačavenda, Filaret Mićević, Atanasije Jevtić...

Čeda Antić imao spektakularan, ekstremički nastup

U pomenutoj, raspojasanoj histeričnoj emisiji, istoričar Čedomir Antić egzaltirano je pozvao da građani Srbije na ulici, đe god sretnu, maltretiraju ambasadora Crne Gore! Antić je beogradska TV zvijezda, političar i beznačajan istoričar koji istorijskoj nauci nije dao bilo kakav doprinos, ali je zato učestvovao u bezbrojnim TV i radio emisijama, politički je kolumnista u jednom crnogorskom listu... Pogledajte iśečak iz emisije, traje 25 sec:

Ako ovo nije fašizam, onda fašizam ne postoji. Ovako su Musolinijevi i Hitlerovi sljedbenici maltretirali političke neistomišljenike - i prije, i nakon dolaska na vlast. Što će se desiti ako neki građanin Srbije, prema uputstvu Čede Antića zaustavi ambasadora Crne Gore, počne da ga provocira i maltretira? I, ako ovaj nešto odgovori?

Što predlaže Čeda Antić? Da potom istuku ambasadora Crne Gore? To je neminovan slijed događaja, zapravo, to je ono što Čeda Antić sugeriše! 

Da li je demokratija kad rulja zaustavlja neistomišljenika na ulici,dok ide u kupovinu, šeta sa prijateljima ili porodicom?

Inače, još 2010. godine u jednoj emsiji na RTS-u Čedomir Antić se deklarisao kao Velikosrbin. U emisiji Upitnik, 29. novembra 2010. rekao je da Srbija treba da štiti svoj narod van Srbije i da - "u budućnosti ostvari nekakvo nacionalno ujedinjenje".

"Nekakvo"?!

Velika Srbija samo sa Crnom Gorom, ili i sa Republikom Srpskom i Makedonijom? Ili i sa djelovima Hrvatske? Kakvu Veliku Srbiju ovaj fašista priželjkuje?

Pogledajte i kako Čedomir Antić javno priželjkuje Veliku Srbiju, traje 28 sec

Sad, kad smo vidjeli da se Antić izjašnjava Velikosrbin ,onda njegov fašistički ispad 30.decembra 2019, nimalo ne čudi.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Kod marića,kao što je i on,gosti sve goli fašisti. Svaki drugi komentar je suvišan,ne zaslužuju ni jedno slovo. DA JE VJEČNA CRNA GORA!!!!!!!!

Милош

Поздрав, Па у праву сте, треба Ц. Гори аутохтона црква што и имају са Мирашом. Ал не могу на силу приволети српске вернике. Срби у Ц. Г имају своје богомоље а остали треба да имају своје, и џамије и катедрале и будистичке храмове и јеврејске... Благо вама, ви можете бирати, ђа ислам ђа јудаизам....

Marko Perunicic

Sve upravo napisano Maric bezobrazna vaska uvlakac nista roba za takvog istoricara novije istorije mogu reci ko i za Marica plus da najvecu stetu cine bas Srbima sto je greh ali niko ne opaza da nacionalizam seje onaj ko zeli da vlada jer najbolje i najbrze svada. Najbolje je opisao Arcibald Rajs Sr