19 °

max 21 ° / min 13 °

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 16°

Petak

04.10.

18° / 17°

Subota

05.10.

20° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svi na Cetinje danas, da ne bi morali 5. septembra!

Stav

Comments 16

Svi na Cetinje danas, da ne bi morali 5. septembra!

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Darko Šuković

Svako ko danas bude na protestu ispred Lovćenske vile, doprinijeće da 5. septembar u Crnoj Gori bude običan dan! Na Cetinju je danas pokazna vježba odlučnosti, odgovornosti i samopoštovanja građana kojima je stalo do istinski slobodne Crne Gore. Masovan i miran skup danas, činjenica je preko koje Vijeće za nacionalnu bezbjednost neće moći da pređe sjutra.

Događanje građana danas na Cetinju, zadaje glavarima kao kategorički imperativ da sjutra konstatuju očigledno: ustoličenje Joanikija Mićovića u Cetinjskome manastiru nosi rizik sukoba koji razuman čovjek na odgovornoj dužnosti ne smije da ignoriše. Obavezuje ih da stave tačku na tu zamisao Crkve Srbije. Vlada ne samo da ima pravo na to, ona u datim okolnostima mora to uraditi!

Ako je Zdravku Krivokapiću preči mir u Crnoj Gori od milosti Crkve Srbije prema njemu lično, poranio je i moli Boga da u podne na Cetinju bude kao 6. septembra prošle godine u Podgorici. Ako je Dejanu Vukšiću ostalo išta od advokatske racionalnosti, povinovaće se izvještajima sa terena i neće iskušavati sudbinu, služeći Crkvi Srbije, umjesto državi Crnoj Gori. Umjesto jučerašnjeg spinovanja o blokiranju prilaza Cetinju i za danas stvarno planiranih pretresa automobila i građana, sračunatih da obeshrabre polaznike na protest, pustiće ljude da mirno i civilizovano dođu na odredište i pokažu stav.

Pravo na protest temelj je demokratije, na to su Krivokapića i Vukšića, uostalom, podsjetile ambasadorke SAD i EU. Ono što je juče policija radila po Podgorici, privodeći osobe koje su postavljale transparente podrške Cetinju, a ne mrdajući prstom da uhapse huligane koji su iste te (odakle im, zaboga) transparente palili, samo je još jedna stavku na popisu sramote i nezakonitoga ponašanja nalogodavaca tih akcija.Ali, to su sitne fleke na licu Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića, Sergeja Sekulovića, Dejana Vukšića i Zorana Brđanina, spram onih neuklonjivih, kojima se mogu nagrditi sjutra.

Danas je, dakle, dužnost svakoga dobroželateljnoga Crnoj Gori da bude na Cetinju. Državu smo obnovili olovkom, danas joj prisustvom obezbjeđujemo dostojanstvenu budućnost. Na Dejanu Vukšiću je da pošteno prebroji prisutne i o tome izvijesti nadređene mu, uključujući i Zdravka Krivokapića.
Niko ne sumnja da Crkva Srbije može 5. septembra privesti hiljade ljudi do kružnoga toka. Upravo zbog toga, Vijeće za nacionalnu bezbjednost sjutra ima pravo i obavezu da donese odluku koja će učiniti da nikad ne saznamo šta bi se desilo nakon toga.

ZATO, SVI NA CETINJE DANAS, DA NE BI MORALI 5. SEPTEMBRA

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

SPC i Srbija nece sebi dozvoliti to ponizenje, radije ce prihvatiti odlaganje zbog epidemioloskih mjera. A onda ce sacekati da kvislinzi bolje pripreme teren i da opet pokusaju. Nece oni lako odustati od zapisavanja Cetinja.

Jack Hustlle

@montenegrina Nijesmo mi njin narod ni da' Bog!