16 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ekološko socijalna odgovornost korporativnog Raonića

Stav

Comments 6

Ekološko socijalna odgovornost korporativnog Raonića

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Petar Pesterović

Zvuči rogobatno. I jeste. I nemoguće. Jeste.

Ali, Raonić je na ESG samitu (koji se bavi ekološkom, socijalnom i korporativnom odgovornošću firmi) u Tivtu, progovorio krupno i značajno.

Zato morate početi sa istinom, a jedini način je da to predstavite kao dio osnovnih ljudskih potreba svakog pojedinca - zaključio je Raonić.

Voila, Raonić i istina! Oksimoron.

Dakle, u traženju legitimnosti i legalnosti koja mu je uredno osporena na svim instancama crnogorskih sudova - a one su potreba svakog normalnog pojedinca i države- Raonić je skoknuo do Tivta da priča o ekološkoj, socijalnoj i korporativnoj odgovornosti.

Staklena vuna i šut ničije kuće

Valjda u ekološku prosvijećenost Raonića spada i to što je prošle godine staklena kancerogena vuna lelujala po zgradi RTCG u poduhvatu koji ni do danas nije prestao, a koji uz dozvolu za adaptaciju podrazumijeva divlju gradnju – kabineta nelegalnog menadžmenta.

Ili kad je 2018. nasipao šut ispred svoje na divlje podignute kuće, u neposrednoj blizini škole "Vlado Milić", a članovima Savjeta škole se predstavljao kao  "javna licnost sa dobrim vezama" ( Vijesti, 27.04.2018). U objašnjenju, tada je rekao da su kuća i plac njegovi, u emisiji 10. Marta 2024. na RTCG za istu tu kuću reče da su je gradili njegovi roditelji, dok je u katastru upisano da je na tom mjestu - garaža?! Najskuplja u Crnoj Gori.

Socijalan mimo svoje volje

Kako je socijalan Raonić, najbolje znaju oni koje je ostavio bez posla u procesu koji ispituje sud. Tužiteljki Maji Janković, u aprilu 2023, Raonić je rekao da je to radio bez volje, postujući Odluku Savjeta. Koju je on predložio.

Korporativan - do bola

Istini se Raonić ne približava ni kada se bavi korporativnom odgovornošću. U danu kada je javnost slikom, riječju i zvukom dizala na sprdnju ostatke Savjeta koji je bestidno glumio ili pokazivao nepismenost i neznanje, Raonić je na facebook profilu RTCG zašarenio statistiku uspjeha koja je vrcala u stoprocentnim skokovima. Mala slova za period – obicno van svake korelacije, a velikim prošli, budući i nepostojeći uspjesi. Direktni prenosi, gore, mazivo i gorivo dolje, marketing u januaru, filmovi od 2021 do 2024, realizovane izložbe (ajdee), solarna će biti otvorena iako je dosada četiri puta bila na Dnevniku u završnoj fazi...

Samo se ne zna koliko je prenosa odradila privatna produkcija čiji je signal nekad na televizorima neuhvatljiv i katkad nevidljiv, a koju je Raonić kao nužnost i outsorcing uveo u ljeto 2023, jer reportažna kola vrijedna 6 miliona eura ne mogu sve da stignu. Tako da je Raonić ugovorio prenose koje plaća preko hiljadu eura, a realizuju se sa opremom koja vrijedi nekoliko hiljada eura!

Što je nekoliko desetaka puta manje od pedestala koje je uveo u studio i za njih ukupno isporučio oko million eura. Produkcijsko investicionog elaborata nije bilo, ali je Raonićev korporativni direktor, osoba sa bogatim ugostiteljskim iskustvom, na sjednici 10. oktobra 2023 rekao da novac mora da se potroši, a šef tehnologije i tendera (višestruko neuspješnih) rekao je da je dosadašnje iskustvo fenomenalno, prećutkujuci česte kvarove na već postojećem pedestalu.

I million bi potrošen. Fluidni pokreti kamere ovaplotili su studijske emisije, posljedično je strelovito skočila gledanost u Raonićevim statističkim šarenicama, a jednom je Dnevnik kasnio 11 minuta - bez izvinjenja!

Od pisarnice do VDT

Kad se budžetska inspekcija, privredni kriminal MUP-a, možda i DRI konačno koncentrišu, imaće dosta posla u RTCG. Opisana "odgovornost" uslijediće tek poslije istrage dvostrukog nelegalnog izbora, nelegalnog ugovora na najveću platu u državi kojom krši Zakon o platama javnih funkcionera, nelegalnih ugovora namještenih rukovodilaca sa iskustvom od godinu dana, namještenog Eurosonga... raspada Pravne sluzbe...

Na kraju će, valjda, i neki Joksim doturiti presudu Osnovnog suda do Vukasa privremenog, a željnog stalnog anagažmana u VDT .

Pa da on sljedeće godine prozbori na ESG samitu u Tivtu. A da ostaci Savjeta to stručno, a pokajnički pozdrave sa obala Zete.

Van svake sumnje je da će i pravnik sa najutemeljenijim fakultetskim gradivom, sticanim skoro četvrt vijeka, to konačno pozdraviti. Skupa sa čuvarima nase svijesti i savjesti iz Građanske alijanse.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Klapac

Mičite mi više ovog prevaranta sa medija.

Pulicer

licemjerno je kada Z Lekovic traga za zakonitoscu po CG ili ona nesrecnica NAGLAS...a samo dva sprata,iznad studija, desavaju se nepocinstva menadzmenta i njemu podvirepskog -Savjeta ,koji su neiscrpni rudnik za seriju priloga i debata,na temu - pricom o drugima, pokrivamo sopstvenu sramotu!!!

Cuca

@Kvinta / A kod kojeg to Ambasadora navrati ova ljudina od čojka?