23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NE nasilju i progonu

Stav

Comments 5

NE nasilju i progonu

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Pišu: Đorđe Šćepović, Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman

Ambijent mržnje i zastrašivanja, uspostavljen 2020. svakodnevno proizvodi nove posljedice. Najnoviji napadi na Andreja Nikolaidisa, a kreirani u redakcijama Vučićevih tabloida, koji Nikolaidisa zbog stava o Rezoluciji o Srebrenici nazivaju ustašom, i po ko zna koji put otvaraju sezonu lova na ovog pisca i kolumnistu, te fizički napad na Ljubomira Filipovića, od strane izvjesnog Saše Kustudića, funkcionera Demokratskog fronta, još jednom potvrđuju mrak klerofašizma, u kojem Crna Gora tavori od konačnog pada „diktature" i dolaska „slobode i demokratije".

Obaveza svih koji žive u ovoj zemlji, i koji žele da generacije koje će doći nakon nas ne odrastaju u mržnji i bezumlju Srpskog sveta, u kojem svako ko ne pristaje na aveti 90-ih i ko ne slavi masovne ubice i ratne zločince, već o njima javno govori, biva obilježen i pretvoren u metu za odstrijel – jeste da se suprotstavi nametnutom kleronacionalističkom mraku.

Bilo da je riječ o smjeni novinara istraživača, a zbog svjedočenja istine o SDT-u i ostalim uslužnim servisima aktuelnog vazalskog režima, ili o napadu na bilo koga drugog, a motivisanom najnižim nacionalističkim pobudama – nedopustivo je.

Budući da institucije, kao i dosad, neće raditi svoj posao, moramo se sami izboriti s bezakonjem, u kojem je sve dozvoljeno. Smijeniti urednika „Pobjede" zbog napisane istine, ili fizičkom i medijskom linču izložiti bilo kog novinara, razlog je za buđenje i solidarnost, bez obzira na različite perspektive i različita tumačenja crnogorske stvarnosti.


Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Andre

Gospodska lekcija iz morala Nikolaidisu i Filipovicu. Mozda je moglo i bez pominjanja događanja u Pobjedi, svakako je jasno.

Nikac

Vrhunsko samaranje, zasluzili su ga.