26 °

max 29 ° / min 21 °

Petak

06.09.

29° / 21°

Subota

07.09.

33° / 20°

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

26° / 19°

Utorak

10.09.

25° / 19°

Srijeda

11.09.

27° / 18°

Četvrtak

12.09.

25° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raonićev facebook – knjiga o obrazu

Stav

Comments 5

Raonićev facebook – knjiga o obrazu

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Petar Pesterović

Jedno se mora priznati Raoniću. Neopterećen je ideologijom i standardnim balkanskim nacionalnim predrasudama. U našim nesrećnim okolnostima, skoro idealno za javnog djelatnika. Ono što sreću kvari je što je Raonić apsolutno neopterećen činjenicama i istinom.

Balkanska grant pravila

Opet, Raonić nepogrešivo hvata momentum. Skoro vizionarski je zvučalo 2003, kada je osnovao svoju Inicijativu mladih za ljudska prava, da nam je potrebna tranziciona pravda. Ne obična, tranziciona. Sa njom slijede, valjda, tranziciona pravila ( balkanska, malo grant, malo NVO, malo vlast) koja je Raonić apsolvirao, bolje reći utemeljio- mnogo prije nego što je pod nepoznatim, ali zacijelo apsurdnim okolnostima i rokovima studije prava okončao 2018. godine u 44. godini ( o tempora, o teških li ispita).

Od 2003. do 2018. Raonić je bio politički analitičar i stalni član komisija koje su nas približavale EU. I reformisale pravosudni sistem kroz pažljivu statistiku upotrebe detektora i sudijskih toga. Osim analiza iznosio je u javnost i modele kola sa registarskim tablicama ministara koji su vikendom išli da se osveže do mora. Benzin plus amortizacija , bude i do stotinjak eura dnevno. Puta broj neodgovornih ministara, puta broj vrućih vikenda. Nije poznato da li je tolerisao odlaske u planinu. Svojim pregalaštvom i milošću čovjeka koji je sudski sistem Crne Gore opisao kao ,, trule daske,, ( bio i još je u pravu ) zabilježio je i par dana u UO POBJEDE. Kako tamo nije našao na dobar odziv na svoje grandiozne ideje, povukao se poslije par dana, baš kao iz Free Montenegra, kad su mu dali konkretan novinarski zadatak .

Elem , pravda danas kaska taman kao i kad je mladjani Raonić zaogrnuo u tranziciono ruho. Jedina ,, dobra,, stvar što je Raonić funkcionalno stabilan i našao je okruženje mediokriteta koje pozitivno reaguje na njegove mesijanske ideje. To ide do nivoa političke egzaltacije dje neki politički veterani, ali i mladjane političke vedete ne daju Raonićev nezakoniti mandat, svjesno se opirući zakonu.

Da li je to zbog oduševljenosti programom ( u kojem sve češće zafali i neki Dnevnik, bez izvinjenja) ili je u pitanju dil i dogovor u kojem Raonić manje više diskretno, za političku podršku nudi publicitet na Portalu koji kontroliše apsolutno i u većini emisija koje uglavnom uredjuje. One koje ne uredjuje sklonio je iz PRIME TIME.

Selektivne objave tajnih aktivnosti

Najveći dio svojih aktivnosti Raonić publikuje na sopstvenoj facebook stranici, na kojoj – sasvim vjerno- promoviše i facebook stranicu RTCG koja je dostigla i nevjerovatnih 102000 + pratilaca. Istina u pratiocima RTCG društvenih mreža ima dosta Indijaca i Malezijaca i postavlja se pitanje kako oni, sem možda nesvrstanog resentimana, prate RTCG programe.

Jedan urednik je nekoć objavio da je najveći dio njegovog bogatstav potiče od vijesti koje nije objavio. Tako je i kod Raonića, najveći dio njegove biznis karijere je i pored facebook očitovanja, daleko od očiju javnosti. Pa recimo, nikad nije objasnio kako je bez gradjevinske dozvole podigao 200 m2 u Donjoj Gorici. Ili kako je dobio plac za izgradnju Kuće gradjanskog jedinstva, da bi diseminirao ljudska prava. Ili kako su redovno na njegovim skupovima po 20 polaznika, a na završnoj slici 10-15, kada CT ( agencija ) organizuje sjednike panele sa prepotentnim nazivom Škola političkog rukovodjenja. Istina, to nikad nije zanimalo ni njegove donatore. A ni vlast koja ga je, baš kao i danas koristila za presipanje iz šupljeg u – prazno za društvo i državub , ali puno za Raonića i njemu slične.

Poslednje odsustvo Raonića sa facebook bilo je kada je pohodio Master akademiju u Barseloni koja pruža dodatne vještine za menadžere iz broadcast sistema EBU, sa deset i više godina medijskog iskustva. Izgleda da je Raonić slao neka dokumenta koja niko nije kontrolisao. Baš kao i kad se u Savjetu Evrope predstavio kao diplomirani pravnik 2010. godine. Ono što je bitno da ovaj njegov pohod u znanje uz još dva dodatna modula u SAD ( ukoliko tužioci nastave da tihuju) košta poreske obveznike oko 20 hiljada eura. Toliko sudije koje na vrijeme završe pravni fakultet i probaju da dijele pravdu i odluke koje Raonić i Savjet RTCG bačaju u smeće, zarade za godinu dana.

I da , Raonić je bio nazočan jednom odista evropskom činu - pobjedi Španaca nad Engleskom. Sa članom familije na prime seat sjedištu koje košta oko 2000 EUR. Toliko svi ministri ne mogu da potroše goriva za jednu sezonu korišćenja službenog vozila vikendom. U stvari sad, kad su u modu potpisivanja memoranduma o saradnji sa Raonićem o stvarima koje su im inače obaveza, nije ni važno.

Santos, Ragib, Raonic , Drljevic ............nastavite niz.
Ko god prati djelovanje ovog jedinstvenog ,, mr. Santosa ,, i ,, šibicara Ragiba,, crnogorske tranzicije, medija , a nadsve politike, mora zaključiti da nikad pare evropskih i crnogorskih obveznika nijesu tako nesrećno i glupo bačene kao kad se ulagalo u Raonićevo NVO i javno preduzetništvo.

Zameo ih vjetar . Pare . A godine - pojeli su ih raonići i drljevići.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Čovjek bez trunke obraza i časti a obrazom sjedi u fotelju, ovo je zastiđe ljuckog roda kojeg podržavaju isti kao što je i on, pored svih pravosudnih presuda SDT, SPO i VDT i dalje se prave glupi i tupi i mudro ćute