21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
The Battery is Full

Izvor: screenshot

Stav

Comments 2

The Battery is Full

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Neko iz gomile

Za nas litije, za Evropu litijum. Važno je da Aleksandar Vučić strateški raspoređuje srpske izvozne proizvode i da ih ne pobrka, jer bi mi znali šta da radimo sa litijumom, u onoj mjeri u kojoj bi se EU snašla sa Prlom Perićem i njegovim agentom u Crnoj Gori, Joanikijem Mićovićem.

Sumnjam da bi se i pomenuti dvojac usrećio tamo gdje se crkve- trafike i popovi ne dostavljaju iz vazduha na okupirane teritorije i gdje se ingerencije klira završavaju u manastirima i bogomoljama.

Potpisivanjem ovonedjeljnog Memoranduma o razumijevanju sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom i potpredsjednikom Evropske komisije Marošom Ševčovićem, osim što je zapadnoj ekonomiji obezbijedio sirovinu, srpski je predsjednik maksimalno dopunio i svoje političke baterije.  

Mora se priznati da će iskopavanje minerala jadarita biti veliki ekološki rizik, ali i ekonomski katalizator za naše susjede.

To je dobra vijest, tako da će, valjda, lakše podnijeti teret kupovine Jednog i svih zetskih pipuna, koji su, ako ostanu neprodani, predstavljeni kao privredna omča oko vrata Crne Gore.

Nakon ovog "punjenja" vrlo brzo saznaćemo i koliko je duboko Srbija zakopana, te koliko duboko sežu litijumske žile i gdje sve u regionu mogu da se očekuju njihovi kraci.

Tokom pomenutog potpisivanja Memoranduma, svi su imali razloga za zadovoljstvo, osim anksiozne srpske opozicije, nekoliko ekoloških aktivista i preumornih osviješćenih građana koji su uzalud pružali otpor. Osviješćenih, ne osvještanih.

Bundes kancelar je izjavio da je litijum važan za mobilnost u budućnosti, kao što je to do sada bila nafta, Maroš Ševčović da će EU znati da cijeni gest Vučića i Srbije, a Vučić da su svi dobili, no Srbija najviše.

Uz pristojno radovanje (ne odnosi se na Berane i Pljevlja), što će kotači i Mercedesa i Audija nastaviti da silaze sa proizvodnih traka, svi u regionu su pomalo streknuli od gore izgovorenih riječi, znajući koliko su često u prošlosti nakon ekonomskih ustupaka toj zemlji, politički i vojni točkovi prelazili preko ostatka Balkana. 

Dok u Evropi zadovoljno trljaju ruke jer će puniti baterije, u crnogorsko-srpskim odnosima zupčanici se i dalje navijaju ručno. Dovoljno je da Aca obrne kurblu, pa da lokalni proksiji i posilni, krenu u novi nalet ekonomskog, političkog i kulturnog devastiranja Crne Gore.

Nakon što su bacili ruku i zadovoljno tvitovali Šolc i Ševčović, bržebolje, napustiše Srbiju vraćajući je u ruke osovini Vučić - Prlo Perić, koji će navjerovatnije poprskati Memorandum svetom vodicom. Pastvi, zabrinutoj zbog potencijalne ekološke opasnosti, koja prati eksploataciju litijuma, objasniće i jedan i drugi, da je riječ o trećem nasrtaju Švabe na Srbe, kojem će i ovoga puta uspjeti da se junački odupru.

Amen.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Snezana

Osim prepametnog i autenticnog teksta, sadrzaj i tema su za lelek.

Dada

Da mu Putin nije okrenuo ledja i dalje bi Autokrata vrdao i mrdao da nedadne Njemcima litijum. On je davno to obacao njima a onda pokusao da se izvuce..Medjutim sipka po glavi a koju je Solc izvukao iz rukava u vidu srbernicke rezolucije, odmah je promijenila stvari i Aco slusa kako da ne.