17 °

max 20 ° / min 17 °

Petak

18.10.

20° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandiću, zašto ne kažeš da je Vučić lažov?

Stav

Comments 3

Mandiću, zašto ne kažeš da je Vučić lažov?

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Piše: Slobodan Jovanović

Pokušaj oružanog prevrata u Crnoj Gori na dan izbora 16.10.2016. možemo analizirati na dva nivoa.

Prvi - među razumnim i objektivnim, iole informisanim ljudima nema dvojbe da je postojala organizacija oružanog prevrata i namjera ubistva premijera Crne Gore. O tome postoji veliki broj dokaza, počev od onih koje su prikupile bezbjednosne službe Srbije, pa do bezbjednosnih službi mnogih drugih zemalja. Drugi nivo priče je postupak koji vodi Specijalno državno tužilaštvo, sa specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem, na čelu i manipulacije, medijske i političke, kojima su zasuti građani Crne Gore.

Neću reći da SDT nije dalo povoda za mnoge špekulativne opstrukcije istražnog postupka, u prvom redu zbog pokušaja da se opravda od zlonamjernih optužbi sa partijskih, medijskih i nevladinih adresa. Bez obzira na razloge, evidentno je da su i pojedini mediji, političke stranke i nevladine organizacije činile sve nebi li otežale rad SDT. A sve u ime „borbe za uređeno društvo u kojem će institucije raditi svoj posao“ i“prava građana da znaju sve“. Oprostićete mi što ne znam nijednu zemlju u kojoj se, u toku istrage, javnost informiše o svakom otkrivenom detalju.

Nešto slično dešava se ovih dana sa pokušajem da se istraga skrene na stvari nevezane za dokazivanje umješanosti pojedinih lica u organizaciju oružanog prevrata. Igrarije sa imenom glavnog zaštićenog svedoka i presuda Županijskog suda u Vukovaru, samo je još jedan pokušaj onih kojima nije stalo do istine i njihove uloge u pokušaju puča, da diskredituju postupak! Po principu – ako kompromitujemo tužioca dokazaćemo da je oružani prevrat, ili, kako ga opozicija i njihovi mediji nazivaju, „državni udar“, izmišljen i konstrukcija Mila Đukanovića i Milivoja Katnića.

Više je nego maloumno što se tim marifetlucima pokušava dovesti u pitanje postojanje bilo kakve namjere da se na dan izbora sprovede plan koji je uključivao krvoproliće. Da bude još žalosnije u tome im pomažu pojedini mediji, skoro sve nevladine organizacije i , što je još čudnije, stranke koje bi samo u nekoj montipajtonovskoj logici mogle biti uz njih, poput SDP-a i URA-e. Ne pominjem SNP, Demos i Demokrate, pošto su to dvije strane iste medalje sa DF, različite samo u načinu djelovanja.

Ipak, ono što me najviše kopka je kako niko, posebno od gospode iz DF, umjesto što se ubiše da ubijede građane Crne Gore kako iz svega stoji Milo Đukanović, jasno i glasno ne kaže da je Aleksandar Vučić lažov?! Jer, ne postoji ubjedljivijeg momenta od onoga što je izgovorio Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare i u televizijskim emisijama, đe je nedvosmisleno govorio, ispred svih čelnika srpskih bezbjednosnih agencija i policije, o dokazima koje su pronašle službe države Srbije!

Ili je Vučić u pravu da je postojala namjera krvoprolića, praćenje crnogorskog premijera sa namjerom likvidacije, a sve u organizaciji baćuške, ili je, bez ikakvog smisla i logike, on to sve izmislio i napakovao.

Koliko je meni poznato, a vjerujem da imam pouzdane informacije, to je saopšteno Mandiću i Kneževiću kad su bili u posjeti Vučiću. Trebalo je da mu tada kažu da je lažov. Pa hajde da se podsjetimo izjava srpskog premijera, novopečenog predsjednika Srbije:

Konferencija za novinare u Vladi Srbije 24.10.2017.godine:

„Ja ću iznijeti nekoliko zaključaka koje, u skladu sa zakonom, smem ... Naši bezbednosni organi, iako mi to, primetićete, politički nama ne odgovara, ali ni za živu glavu neću da bilo ko, bilo kada pomisli da u vladi Srbije sedi neko ko bi da učestvuje ili podržava bilo čije kriminalne aktivnosti, ili, ne daj bože, da prećutimo da postoji pretnja ubistvom nekom stranom zvaničniku. Naši nadležni organi došli su do nepobitnih dokaza, i materijalnih dokaza, da su, između ostalog, i na teritoriji republike Srbije, pripremane različite nelegalne aktivnosti za teritoriju Crne Gore, ali čak ni ta lica koja, razume se, nikakve veze sa državom Srbijom nemaju, koja su u tome učestvovala, a neka od tih lica su privedena k poznaniju prava ovde u Beogradu, nalaze se pod našom kontrolom.

Dakle, radila su zajedno sa ljudima za koje mogu da kažem da u celom predmetu postoji element inostranosti i, ono što mogu da kažem, došli smo do nepobitnih dokaza da su određena lica, i to svakako nisu radili ovi što su dole uhapšeni, to nisam u stanju ni da komentarišem, određena lica koja su pratila putanju predsednika vlade Crne Gore, na dnevnom nivou, u svakom sekundu, i obaveštavali druga lica koja su po tim instrukcijama trebalo da postupaju. ... Znate kako sam reagovao prvi dan zato što sam rekao da taj bašibozluk ne može nigde ništa da napravi, ali su neka druga lica mogla da naprave ... neka mnogo ozbiljnija lica ... mnogo ozbiljnija lica. Mislim da ste me dobro razumjeli......“

Emisija TV Happy, Ćirilica:

„.... Ono što ja znam je gore od zastrašujućeg (na riječi voditelja da je zastrušujuće što se čuje u istrazi u Crnoj Gori)... Dakle, ono što ja znam, meni je bilo toliko teško kada sam slušao, čitao, ja sam rekao sebi, slušaj, moraćeš sebe da pljuneš i svoju izjavu od nedelje i ponedeljka, izjavu koju sam dao u Prokuplju gde sam rekao da ne verujem da je bilo bilo šta ozbiljno u Crnoj Gori, u sredu uveče, kada sam to sve saznao,... Ja sam rekao, obavljajte sve u skladu sa zakonom. Sve mogu u životu da budem, ali da budem ubica i da budem lopov neću. A ovde da učestvujem u ubistvima i da učestvujem u ko zna čemu, napamet mi ne pada... Ne mogu ni da vam govorim sa kakvim se izazovima tu sve suočavate i gde ima elemente inostranosti, i gde znate kome se sve zamerate samo zato što štitite zakon, zato što nećete da budete saučesnik u teškim, najtežim krivičnim delima.... “

TV RTS, Nov 7, 2016, emisija Upitnik, Olivere Jovićević 

„I kad sam govorio o Crnoj Gori, takođe, jer Srbi ne vole da čuju istinu. Jer istina je ukoliko je saglasna njihovim idejama, a nije istina ako nije saglasna onome što oni misle. Dakle, za Crnu Goru sam imao sve dokaze šta se spremalo i o tome sam govorio, svidelo se to nekome ili ne, a prećutali smo mnoge stvari o tome, zato što bi se srušili mnogi snovi. mnogih ljudi u ovoj zemlji. 

Voditeljica: Šta to znači?.

Vučić: Ne mogu da govorim o tome. Prećutali smo ... Bolje da dalje ne govorim ... ali je to čisto kao suza. Mojim očima sam video, svojim ušima čuo šta i kako je spremano za Crnu Goru i tu nikakve laži nema . Neću da pričam sad šta radi Crna Gora i šta preduzima. U to ne ulazim, u krivični postupak. Govorim o onome što smo mi našli i o čemu smo obavestili crnogorske državne organe.

Na pitanje voditeljke o učešću ruskih državljana, Vučić odgovara:  „Ja ne mogu o tome da govorim. Naneo bih štetu i postupku mu Crnoj Gori, naneo bih štetu i državi Srbiji i neću o tome da govorim.“

Voditeljka: Niti o tome da li su ta lica proterana ili uhapšena?

Vučić: Ne bih ništa da govorim na tu temu. Dakle, ali nemamo uhapšenih lica.... Ono što mogu da potvrdim građanima Srbije da su teške stvari pripremane za Crnu Goru ... Iako sam, u prvom trenutku reagovao tako da sam rekao - ej, pa gde si našao baš na dan izbora. I onda kad smo proverili, posle dva ili tri dana, kad smo neke stvari mi dodatno uhvatili, nije mi bilo teško da kažem - izvinite, video sam šta je bilo, izvinjavam se zbog toga.“
Pametnome dosta. Ko bi se i zašto razočarao, i o kakvim snovima se radi u rusofilskoj Srbiji, sa većinskom predstavom o zločestosti CIA-e i ruskoj pravdoljubivosti, i kakvu štetu bi nanio Srbiji kad bi progovorio ko stoji iza svega ... Konačno, Rusija je uspjela pritiscima da „izvuče“ svoje agente i obezbjedi „odsustvo volje“ Srbije da izruči optužene i pomogne u istrazi koja bi dovela do ruskih agenata.

„Nova srpska demokratija ima odlične odnose sa Srpskom naprednom strankom, čiji lider i novi premijer Srbije Aleksandar Vučić je u svojoj državi objavio istinski rat organizovanom kriminalu i pokazao da nema nedodirljivih, od ministara do tajkuna" poručio je 28 aprila, 2014. u Sutomoru lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Dakle, gospodo iz DF-a, ostalih partija, medija, nevladinih organizacija, kažite javno da li je Aleksandar Vučić lažov ili ne?!

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

MikiPopara

Ja sam procitao prvih par recenica i odustao nakon : 1) "opstrukcije istražnog postupka od pojedinih partija" -Nego da sjede kuci i cekaju da ih pohapse je li ?! 2) "Igrarije sa imenom glavnog zaštićenog svedoka " - zasticeni svjedok je neko kome tužilaštvo objavi ime i prezime, sliku, biografiju?

Danilo Stojanovic

Povratak zadravom razumu. Medjutim, plasi me da je ovo "glas vapijuceg u pustinji". Nevjerovatno je koliko animoziteta izrazavaju opozicione partije i vecina NVO prema SVEMU sto cini vlada. Cak i kada radi dobro i uspjesno. Crnogorska medijska scena je zatrovana. To je tesko lijeciti. Jer, za istinu je potrebna logika i zdrav razum - koji su, ovdje u nas, u velikom deficitu? Ono sto je zalosno je ponasanje SDP i URA-e. I pored toga sto znaju isto sto i g. Jovanovic, oni su jos uvijek "lojalni" prema Mandicu i DF-u. I nelojalni - i stetni - drzavi CG. I ISTINI.

Tesla

Dobar tekst, cisto kao suza.Naravno za one koji ne citaju izmedju redova i koji nijesu zarazeni razno raznim politickim i nacionalistickim "bolestima".Iskreno - jedva cekam da se pocne sa sudjenjem i hapsenjem.Dosta smo slusali gluposti iz DF-a i trpjeli pasivnost pravne drzave.Mora da se konacno svemu ovom stane na put. Zakon vazi za sve a tako i sankcije.