18 °

max 23 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

23° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Buntovni Vasilije ne sluša svog tatu

Izvor: twiter

Stav

Comments 10

Buntovni Vasilije ne sluša svog tatu

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Radmila Tomović 
 
Vasilije ne voli stare i(li) starije ljude. I tačka. I neće da ih sluša. Još jedna tačka.  

Ni on baš ne umije da artikuliše zašto je to tako, ali eto... Jednostavno je takav. Neće da ih čuje. Ne zanimaju ga. Za njegov pojam nemaju ništa da kažu. A i ako imaju, baš ga briga. Da su što valjali, tako smatra Vasilije, ne bi valjda ostarili!? 

Vasilije je posebno alergičan na „sijede glave“. Oni su mu baš bljak! Ne smijem ni da pomislim kako su mu gadni oni „stari i ćelavi“. Za njih jedno veliko bljak!  

Vasilije je buntovnik. Ne sluša ni svog tatu! 

Vasilije „voli kritiku i ne voli da ga neko tapše po ramenu“. E, tu je ostao nedorečen. Nije nam jasno - koliko kritika treba da ima godina da bi je Vasilije čuo? Da bude baš mlada ili može starija? Kako tu problematiku rješavamo?

Ovo „tapšanje po ramenu“ je sigurno staro. Tu je bio rezolutan, to baš ne voli... Ali, baš... Skoro kao starije ljude! A, još kad ga potapše po ramenu neko ko ima preko 30 ljeta - Vasilije načisto pošizi! 

Vasilije je „udarna pesnica“ najjače stranke u parlamentarnoj većini. Vasilije veže i driješi. Vasilije nam kreira kako ćemo da živimo i kuda strijemimo. Vasilije odlučuje i o penzijama. UPS! Vasilije je „popio svu pamet ovog svijeta“ i misli da sve zna. 

A, šta mi znamo o Vasiliju?  

Vasilije je bio dobar đak, ali je propustio neke važne lekcije. 

Vasilije ne zna šta je pristojnost i dobro vaspitanje.  Vasilije je mlad, ne voli stare i starije i ne sluša čak ni svog tatu! 
Vasilije izgleda vjeruje da je Bendžamin Baton stvarni, a ne fiktivni lik.

Nego, Vasilije, zašto niđe ne navodiš godinu kad si rođen!? 

Prihvati stoički ovo što ćemo ti reći - Starenje je prirodni proces. Neminovan. Brzo će doći neki „junoša“ mlađi od tebe i dok trepneš bićeš „matora drtina“ koju niko neće da čuje. 

I, šta ćemo tad, Vasilije!?  

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Gavrilo

Potpuno nezavisno od njegove politike, podrška Čarapiću za ovo. Ne no treba na svakom mjestu gurati mantru "stari su po difoltu mudri". Česta je pojava da se stariji kad nemaju ni na šta drugo, pozivaju na godine. Lično bih volio da doživim 100 samo da se nikad na godine ne pozovem.

nenad_mne

Što bi rekli, obrazovan, ali nevaspitan! U krajnjoj liniji je i obrazovanje upitno!

BeLveder

Nas korak nije tako cvrst. Jer nismo mi vojnici pravi. Iako istu kapu i zvezdu nosimo i mi na glavi Al' ipak mora da se zna! U armiju poslali smo tate. Da neko vreme ostanu tamo, a posle da nam se vrate. Pozdravite moga tatu, tamo, iza sedam gora, pozdravite moga tatu na talasima plavog mora