18 °

max 24 ° / min 16 °

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zašto Raonić ne može biti naimenovan treći i po put, nezakonito

Izvor: Arhiva

Stav

Comments 6
Nazovi Veselina D. radi skrnavljenja crnogorskih zakona

Zašto Raonić ne može biti naimenovan treći i po put, nezakonito

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Srđan Čović

Član 35 Zakona o nacionalnom javnom emiteru kaže da "isto lice  može biti imenovano za generalnog direktora najviše  dva puta”.  Do sada je Raonić naimenovan dva puta (u avgustu 2021. i junu 2023)  i još jednom za vd generalnog direktora RTCG (jul 2024), petnaest minuta poslije ostavke kojom je htio da rastereti medijski servis i javnost.

Dakle, zahvaljujući odlukama crnogorskih sudova i pokušaju da se one ignorišu, Raonić je uz pomoć Drljevićevih izbornih ofrljizama za tri godine potrošio kvotu naimenovanja predviđenu  Zakonom o nacionalnom javnom emiteru.

I što ćemo sad...

Drljević će se vjerovatno sjetiti da je prva odluka o naimenovanju bila nezakonita. Pravosnažno odlučio Viši sud. A potvrdio Vrhovni. Nezakonita je bila  i druga, od 1. juna 2023, bar su tako rekli osnovni sudovi. Tako bi nelegalnim izborima Raonić mogao da izgura ihahaha  skraćenih mandata. Do penzije.

Međutim, i tu ima jedna kvaka. Pošto je Raonić nezakonito izabran, on ne ispunjava uslov iz Zakona o radu - značenje izraza, član 5, tačka 8  koji radno iskustvo definiše kao "vrijeme provedeno u radnom odnosu i stručnom osposobljavanju u skladu sa zakonom, u kvalifikaciji nivoa obrazovanja, odnosno u stručnoj kvalifikaciji”.

Od 6. Avgusta 2021, Raonić i Drljević su u neskladu sa zakonom, između jave, sna i javnosti. Tako da je Raonić ostao na tri i po godine radnog iskustva, budući da je diplomirao 2018, poslije četvrt vijeka studiranja prava. Osim ako se izgaranje za vladavinu prava i ljudska prava u GA ne računaju superbeneficirano.

Dakle, ako Savjet RTCG izabere Raonića -  još jednom će prekršiti zakon.

Čudesa su, međutim, moguća. Savjet sopstvenog doktorata nesvjesnog Drljevića je sasvim svjesno izabrao njegovog druga za ombudsmana, sa AV iskustvom stečenim u štampanom mediju. 

Pitanja od 20 miliona eura godišnje crnogorskih građana su:

Ko politički podržava kršenje zakona, dozvoljavajući kršiocima da ekskluzivno pišu amandmane?

Ko u sudovima unedogled usporava radno pravne sporove koje uzrokuje Raonićevo i Drljevićevo kršenje zakona?

Ko u tužilaštvu, izmedđu ODT i SDT, igra ping pong nadležnosti nad članovima Savjeta RTCG?

Kolegama - časnim profesionalcima želim sreću i uspjeh na konkursu. I efikasne odgovore.

Da je vječna RTCG.  

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Parlamentarni

Oćććććeeeeeee. A koga drugog?

Kant

Što je bolje, g. Čoviću, što konzistentno ukazujete na zakonske anomalije izbora tog nedovršenog čoveka, za gen.dir. JS? Ovoj državi, došao je vakat, ne trebuju profesionalci, već polumutanti poput nepomenika! Pa takvih je krcata Vlada, Skupština, sve institucije, nažalost. A, ta kuća ... ĆUTI

Neka čoče

Ukoliko ponovo izaberu Raonića pokrenite krivične prijave protiv tužilaca koji nijesu procesuirali već podnesene krivične prijave protiv Drljevića i Raonića