16 °

max 20 ° / min 15 °

Petak

13.09.

20° / 15°

Subota

14.09.

17° / 12°

Nedjelja

15.09.

15° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 10°

Utorak

17.09.

22° / 12°

Srijeda

18.09.

23° / 16°

Četvrtak

19.09.

20° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Seve za predśednicu Crne Gore!

Izvor: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Stav

Comments 36

Seve za predśednicu Crne Gore!

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Boban Batrićević

Severina je za mene asocijacija slobode. U svojoj bogatoj karijeri pobijedila je sve malograđanske i muške stege i stereotipe te postala paradigma ženske slike svijeta lišene odvratne patrijarhalnosti koja ovaj komad Evrope unazađuje više od ijedne politike.

Juče je otišla korak dalje - pobijedila je balkanskog autokratu Aleksandra Vučića! Sve meke i tvrde taktike koje koriste Zapad i Istok u tom seljačko-prevarantskom kolu s njegovom politikom śeđenja na četiri stolice pale su ispod njene Štikle.

Sasula je u lice tom bijednom lažovu i manipulatoru, Aleksandru Vučiću, sve ono što brojni svjetski lideri mogu samo sanjati i pritom održala čas istorije i etike! Nijesam ni sumnjao da ona to može, naročito nakon sjajne demitologizacije Njegoša, koju je uz crnogorskog umjetnika Popovića, izvela prije neku godinu na Cetinju.

Jednako kako je pao kult mačoističkog vladike što ga je godinama gradila anahrona njegošologija, tako je juče, kad su joj srpske vlasti zabranile ulazak u Srbiju pao i kult "proevropskog", politijumljenog Vučića. Nekadašnji ministar informisanja Slobodana Miloševića i fanatik propagande se, u svom sve očevidnijem ludilu, potpuno preigrao i zaboravio osnovne postulate javnog djelovanja - nikad s pozicije moći ne udaraj na ljude koji su voljeni od mase.

Severina je do juče bila popularna, od juče je ona simbol! Gledano iz pozicije Crne Gore, ta žena je postavila visoke standarde koje ova vladajuća i prodana generacija crnogorskih klimoglavaca beogradskim ćudima nikad neće dostići.

Dok se u odnosu s Vučićem Dritan ponašao kao ne previše inteligentan navijač Reala koji je srio Raula, dok se Jakov, na sramotu cijele države, divio Vučićevom poznavanju vina i košarke slično oficirima Śeverne Koreje kad gledaju Kim Džong Una dok jede hamburger, a Spajić i Krvavac zurili u njega onako kako su majke posmatrale jedince kad idu na ispraćaj u JNA, Severina mu je "brk u brk" sasula sve baš onako kako treba, toliko precizno da je Vučić postao svoja karikatura.

Tako to rade slobodni ljudi za razliku od požmirepa koji će možda biti i ostati predśednici i premijeri, ali nikad neće biti lideri. Siguran sam da Crnoj Gori treba Severina!

Hvala Seve, od srca.

Komentari (36)

POŠALJI KOMENTAR

Rb

Mozda Crnoj Gori i treba netko kao Severina. Kako uparaditi Djeknu i Severinu, a da stvarnost i odnos prema zeni bude crnogorski? I nije slucajno da u vrhu vlasti u Crnoj Gori ni u Dps ni u ovoj prekomponovanoj nema zena. Ako su dobre za ljubav, ako su brizne majke i roditeljke..zar toga ne treba CG

Misljenje

Ovako nesto pisati o predsedniku bilo koje zemlje je u najmanju ruku nekorektno.

Milanka

Jaooo Lado kako pogodiste u centar. Svaka Vi čast... O Seve sve naj...naj...