18 °

max 25 ° / min 17 °

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Peting pred veting

Izvor: Pobjeda

Stav

Comments 4

Peting pred veting

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Milorad Pustahija

Pročitah zahtjev Specijalnog državnog tužioca Šoleta dnevnom listu Pobjeda i ostadoh šokiran. Neka što je neuobičajen, nezakonit, nedemokratski, nevaspitan, nego je i brutalno ultimativan.

Nije me šokiralo to što je ponovo targetiran ugledni novinar i urednik Draško Đuranović, to je postalo uobičajeno, niti prezriv osoran i naredbodavni ton u obraćanju donedavno uglednom mediju, već to što sam intuitivno osjetio da se sprema nešto strašnije. Je li ovo sočinjenije antrfile - nagovještaj nečega vješto upletenog u govor vijest ili saopštenje koje treba pročitati između redaka. Ili možda prolegomena – predgovor većem djelu ili događanju, ili čak uvertira u opšte političko bludničenje najavljeno uvođenjem vetinga.

Ne to je peting, nadraživanje političkog libida, ili po srpski đokice, pred podgoričke izbore i najavljeno provođenje procesa vetinga, uvođenje dvojnog državljanstva, lažiranje popisa i gradnju kapele na Lovćenu. A veting vam je, poštovani čitaoci, glasači i naaarode: „Institut veting procedure ili lustracije je karakterističan za tranzicione demokratije, kao mjera koja potpomaže integritet ključnih sektora kao što su, policija, pravosuđe, vojska, javna uprava, i kojom se svi nosioci funkcija u ovim zemljama podvrgavaju reviziji u pogledu njihovih kvalifikacija, radnih učinaka ili drugih značajnih svojstava.

Izgled lustracije zavisi od ukupnog političkog konteksta svake zemlje u kojoj se primjenjuje. Ovako veting objašnjava Transparensi Internešnal, a vi naaarode zamislite kako će to izgledati u kontekstu nakon izvršene svetosavske kontrarevolucije i vođenja zemlje od strane Raja Koljenice i kadrova iz osvježivačkog brloga.

Kada su se u Srbiji  i vascijelom srpskom svetu pojavili ovakvi kadrovi, Koča Popović, koji je studirao filosofiju na Sorboni i bio pariški nadrealista, poručnik u Španskoj republikanskoj armiji, proslavljeni partizanski komandant u Drugom svjetskom ratu i utemeljitelj svjetski ugledne diplomatije SFRJ, nazvao ih je bašibozluk, bagra i brabonjci.

Moja neznatnost, kako bi to rekao genijalni i ludi Basara, ne usuđuje se da ih nazove drugačije. Osjetili su pad popularnosti pred podgoričke izbore i zato posežu za ovim metodama. Budimo realni za druge i ne znaju. I što je nama činjet? Imamo tri opcije. Prva da ih pometemo na podgoričkim i svim narednim izborima. Ako zbog intenzivne infiltracije u izborna događanja srpske propagande prljavog novca i glasačke populacije iz Srbije, te crkvenog pseudohrišćanskog mrsomuđenja, i kadrova iz mafije i BIA-e, ne uspijemo u tome, onda opštenarodni demokratski protesti, ili pobuna u slučaju ponavljanja „Belvederskih“ metoda policijske represije. Treća opcija je da tihujemo i pseudodemokratski mudrujemo i poturimo dupe, s nadom da ne mogu oni penetrirati koliko mi možemo vrtiti. Na volju vam naaarode „kako goj oj“.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Svetozar Kilibarda

Evo Crnogorci ko pročita sve je jasno i tačno!

Orwel

Odvikao sam se od pronicljive duhovitosti na našim portalima, pa me ovo istuširalo. Sjedi: 5, al’ ne studentski.