18 °

max 19 ° / min 16 °

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

18° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko ne zna da je X+X+X+X = 3500?!

Izvor: arhiva

Stav

Comments 5
Pismo Tanje Šuković, djelatnice u Javnom servisu, doktoru, docentu Veselinu Drljeviću

Ko ne zna da je X+X+X+X = 3500?!

Izvor: etv portal

Autor: Antena M

  • Viber

Poštovani profesore, doktore, docentu Veseline Drljeviću, predsjedniče Savjeta,

Obraćam Vam se, za početak, jednom lirskom sentencom – Šta je život vengo fantazija!

Eto, koliko juče bila sam skrhana vijestima o “Montesongu”, a već danas dirnuta i ustreptala zbog Vaše nesebične spremnosti da, uprkos svima i svemu, još jednom, pružite ruku Vašem sabratu i podvižniku Borisu generalnom Raoniću!

Znam da hrabro i postojano stojite iza svake svoje odluke i slutim da je, zato, ova potonja donešena u lavirintima elektronske komunikacije. O, divne li simbolike, skoro kao u negdašnjim zamršenim hrišćanskim katakombama.

Elem, odlučili ste da Prvi čovjek Javnog servisa, za svoje nadčovječanske napore, mjesečno dobija zaradu od 3,5 hiljada eura. Ne osvrćite se na zlobne komentare, ne dajte se ljudskim slabostima! Kocka je davno bačena, a odluka je već donešena!

Slobodna sam da Vam sugerišem još nekoliko detalja, preciznije – Dodatne informacije uputstvu za direktorski tretman Borisa generalnog Raonića:

* Sigurna sam da je formula po kojoj ste došli do iznosa plate već isprobana, jer… Ko ne zna da je X+X+X+X = 3500?!

* Službeno vozilo… Pa kako drugačije. Dodala bih da se Prvi čovjek, nipošto, ne voza svakakvim  laminama od kola, nego da se kupi nešto baš WOW! Dodajem, da bude wow i da je energetski efikasno i ekološko... Jer, znate, Prvi čovjek je prvoborac u borbi za “ekološko osvješćivanje”, pa kontam da bi i o tome trebalo voditi računa. Malo poštovanja za prvoboračke zasluge, pa je li tako?

* Nadoknade za putovanja. Pa, treba li o tome da se raspravlja? Znači – samo biznis klasa i da zaposleni, svaki put kad Prvi čovjek neđe putuje, fino se nacrtaju ispred RTCG, da ga isprate… Ali, sa kovertama. Pedeset eura, pedeset eura. Red je.

 Eto, to smo riješili. Idemo dalje.

* Da se, pod hitno, u kancelarijski penthaus Raonića generalnog Borisa, ugradi đakuzi, prostorija za relaksaciju i meditaciju i bazen! Neka košta, koliko košta. Nije on nama bilo ko!

* Onaj kuvar iz Porto Montenegra, iz hotela Regent, što je onomad spremao popovima, da se pod hitno angažuje za potrebe adekvatnog nutricionističkog tretmana Prvog čovjeka RTCG-a. E, sad da li da se outsorsuje ili stalno zaposli u Javnom servisu, to ostavljam Pravnoj službi da procijeni.

* Zaposleni, oni koji posebno nerviraju Raonića generalnog Borisa, da se smjeste u depandanse RTCG-a. Da se zavjetuju na tihovanje i, po potrebi, da im se zabrani sloboda kretanja po zgradi Javnog servisa. Nije potrebito da ga nerviraju smucajući se po gornjim spratovima.

Predlažem i donošenje jednog važnog ukaza:

* Da se Raonić generalni Boris proglasi za doživotnog Generalnog! Što bi se mrcvarili konkursima, zakonima, tužbama, presudama…

Jer, snaga onog koji hoće u kam zatuca slabosti onih koji sve vide i znaju - a neće!

U želji da Vam Bog podari mudrost i strpljenje, blagodarim.

Tanja Šuković, djelatnica Javnog servisa

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Dani

A bojim se nece Boki to prihvatit Tanja ,skroman je on u svemu a u znanju najvise.Sto ce crno celjade

Mina

Molim da se ovim Tanjinim prijedlozima prikljuci i frizer koji ce samo opsluzivati doktora, docenta, predsjednika savjeta rtcg Drljevica. Ima tu dosta posla.

mr

Nijesi trebala! Što bolje Borisu od Raonića, to bolje doktorima i docentima oko njega! Izginuli su za njega, do sad, ma će i posad, a to nije bez neke! Uostalom, ima se, može se!